Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Κυνήγι μανιταριών στο Πήλιο.


Το φθινόπωρο στο Πήλιο είναι μαγευτικό. Από το τρέχον Σαββατοκύριακο και μέχρι τις 24 Οκτωβρίου πάρτε μέρος στα Σαββατοκύριακα Μανιταρογνωσίας που διοργανώνει ο Ξενώνας Αμανίτα στη Τσαγκαράδα.
Αυτή την εποχή τα δάση από καστανιές και οξιές, γεμίζουν με χρυσά και κόκκινα χρώματα. Σε κάθε φύσημα του αέρα, μαζί με τα ξερά φύλλα, κάστανα και καρύδια πέφτουν από τα δένδρα στη γη. Οι αγριομηλιές στο δάσος είναι γεμάτες μήλα. Με τις πρώτες βροχές μουσκεύει το χώμα του δάσους. Με την υγρασία τα νεαρά μανιτάρια βγαίνουν, κρυμμένα κάτω από τα πεσμένα φύλλα. Στον Ξενώνα "ΑΜΑΝΙΤΑ" περιμένουν πως και πως τα πρωτοβρόχια για να εξορμήσουν με τους επισκέπτες τους σε πεζοπορίες στο βουνό για συλλογή άγριων φρούτων και καρπών. Επίκεντρο αποτελεί το "κυνήγι μανιταριών" … με γαστρονομική κατάληξη.
Στα θεματικά Σαββατοκύριακα μανιταρογνωσίας θα γνωρίσετε τα καλογεράκια, τις βασίλες, τις γουργουλιάνες, τα νεραντζάκια αλλά και ….τα ζουρλομανίταρα.
Στα Σαββατοκύριακα μανιταρογνωσίας, θα ανέβουμε στο βουνό, για να περπατήσουμε στο δάσος και να ψάξουμε κάτω από δέντρα και θάμνους με στόχο να βρούμε, να αναγνωρίσουμε και να φωτογραφήσουμε όσο περισσότερα είδη μανιταριών γίνεται. Θα γεμίσουμε τα καλάθια μας μόνο με τα φαγώσιμα και θα ανακαλύψουμε τη γεύση τους στον ξενώνα δίπλα στο τζάκι με ντόπιο κρασί ή τσίπουρο.
Τα τέσσερα ακόμα Σαββατοκύριακα λοιπόν που θα γίνει η δραστηριότητα του μανιταροκυνηγιού και μαγειρέματος είναι τα ακόλουθα:
• Παρασκευή 24 – Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου
• Παρασκευή 1 – Κυριακή 3 Οκτωβρίου
• Παρασκευή 8 – Κυριακή 10 Οκτωβρίου
• Παρασκευή 15 – Κυριακή 17 Οκτωβρίου
• Παρασκευή 22 – Κυριακή 24 Οκτωβρίου
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον ξενώνα "Αμανίτα", ένα παραδοσιακό ξενοδοχείο με 6 δωμάτια φιλοξενίας, που έχει σαν κύρια έννοια του να προσφέρει στους πελάτες του ένα γνήσια πατροπαράδοτο τρόπο επαφής με τη φύση.
ΠΗΓΗ: in.gr αλλά και ΕΔΩ στον ξενώνα Αμανίτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: