Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Άγρια μανιτάρια του δάσους και του λειβαδιού. Οδηγός μανιταροκυνηγιού.

Mushrooms
View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: forest mushrooms)


Ο πρόσφατα ιδρυθείς σύλλογος μανιταροκυνηγών Ιωαννίνων, χάρις στη δραστηριότητα των μελών του, και του ακάματου Διοικητικού Συμβουλίου του (Λάμπρου Γεώργιος, Χάρης Λαμπρίδης, Ντάγκα Χριστίνα, Φίλης Ευάγγελος, Κόντος Δημήτριος) εξέδωσε ένα καλαίσθητο φυλλάδιο μανιταρογνωσίας – μανιταροσυλλογής για τα άγρια μανιτάρια των δασών και των λειβαδιών του Νομού Ιωαννίνων.
Είναι κρίμα την πλούσια μανιταροχλωρίδα της περιοχής (σε ποικιλία και αφθονία στις κατάλληλες συνθήκες υγρασίας θερμοκρασίας) να τη λυμαίνονται έμποροι.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων με Νομάρχη τον κ. Αλέκο Καχριμάνη επιχορήγησε την έκδοση αυτή, αναγνωρίζοντας το αξιέπαινο της προσπάθειας για την ανάδειξη της πλούσιας μανιταροχλωρίδας της περιοχής σαν πόλο έλξης τουρισμού και λελογισμένης οικονομικής αξιοποίησης της μανιταροσυλλογής με σεβασμό στο περιβάλλον (προσέχουμε για να έχουμε), και προπαντός προσοχή στους ξένους λαίμαργους εμπόρους, άρπαγες των μανιταριών των δασών μας.
Ποτέ μα ποτέ δεν μαζεύουμε μανιτάρια με βάση φωτογραφίες.
Όλα τα μανιτάρια τρώγονται, μερικά δυστυχώς  .... για μία μόνο φορά!
Η επιμέλεια του φυλλάδιου έγινε από τον κ. Στάθη Βασδέκη.
Σχετικός Σύνδεσμος ΕΔΩ

Τρία περιστατικά δηλητηρίασης από άγρια μανιτάρια στη Θεσσαλία. Να πάψουν οι αδαείς να μαζεύουν και να τρώνε μανιτάρια, δεν τρώγονται όλα, δεν χαρίζονται γιατί δεν ξέρεις τι συμβαίνει καμιά φορά. Για περισσότερα  πατήστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: