Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Σεισμοί, χτες Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010, στην Θεσπρωτία


Τρεις σεισμοί «κούνησαν» χθες τη Θεσπρωτία
• Τρεις σεισμικές δονήσεις ταρακούνησαν χθες τη Θεσπρωτία. Η πρώτη μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 8.49 το πρωί κοντά στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.
Σύμφωνα με τον Σεισμολογικό Σταθμό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 252 χλμ νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης και 323 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας.
Ο σεισμός ήταν επιφανειακός (με εστιακό βάθος μικρότερο των 10 km) έγινε αισθητός ιδιαίτερα στους κατοίκους της Παραμυθιάς, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου, χωρίς, ωστόσο, να αναφερθούν ζημιές.
Χθες το μεσημέρι όμως στις 13.47 μια ακόμη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αυτή τη φορά αναστάτωσε τους κατοίκους της Παραμυθιάς. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 45 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Ιωαννίνων και πιο συγκεκριμένα 6 χιλιόμετρα νότια της Παραμυθιάς.
Ο «χορός» των Ρίχτερ συνεχίστηκε, αφού σημειώθηκε και νέος σεισμός 2,5 βαθμών στην περιοχή της Πλαταριάς. Οι επιστήμονες εξετάζουν την εξέλιξη του φαινομένου.
ΠΗΓΗ ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: