Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Προσοχή έρχεται ισχυρή καταιγίδα. Ο συνταγματάρχης Βουβουζέλος προανήγγειλε νέα μέτρα από την Ουάσιγκτον.


«Ψαλίδι» σε μισθούς, συντάξεις και φοροαπαλλαγές
Στα έξι συμπληρωματικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, ύψους 7 δισ. ευρώ, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, κατά την ομιλία του το βράδυ της Κυριακής στη σύνοδο του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) στην Ουάσινγκτον.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμα ότι αναθεωρείται προς τα κάτω ο στόχος για έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις έως το τέλος του 2011, σε 4 από 5 δισ. ευρώ.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι οι αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού, σε συνδυασμό με την πολύ βαθύτερη ύφεση φέτος και τις σφιχτές συνθήκες ρευστότητας στην οικονομία, επέβαλαν τη λήψη πρόσθετων μέτρων για να επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος του 2011 και να διαμορφωθεί ο προϋπολογισμός του 2012 έτσι ώστε να προκύψουν πρωτογενή πλεονάσματα στο πρώτο εξάμηνοτου 2012.

Ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια θα έχουν μειωθεί τα πρωτογενή ελλείμματα από 24 δισ. σε περίπου 2 δισ. ευρώ, «όταν θα επιτύχουμε τους στόχους του 2011».

Η προσαρμογή από το 2009 έως το 2011 είναι 10% του ΑΕΠ, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει σωρευτικά ύφεση που ξεπερνά το 12% του ΑΕΠ, επισήμανε

«Για εμάς αυτό που είναι σημαντικό είναι να θέσουμε ένα τέλος στον φαύλο κύκλο μέσα στον οποίο είμαστε εγκλωβισμένοι» είπε ο υπουργός και προσέθεσε:

«Τα σκληρά μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής μειώνουν το διαθέσιμο εισόδημα και τη ζήτηση. Οι φήμες και το διεθνές κλίμα τροφοδοτείται από την εσωτερική ανασφάλεια και το αντίστροφο. Όλα αυτά κάνουν πιο βαθιά την ύφεση και πιο σφιχτή την ρευστότητα. Προσπαθούμε να πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους ενώ την ίδια στιγμή η ύφεση τους σπρώχνει πιο μακριά. Απαντούμε με την υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων. Το πολιτικό και κοινωνικό κόστος του προγράμματος ανεβαίνει.»

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στα πρόσθετα μέτρα, ύψους 3% του ΑΕΠ (7 δισ. ευρώ) που αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα η Κυβερνητική Επιτροπή.

Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν:

  • Επιπλέον μείωση κατά 20% στους μισθούς του δημόσιου (επιπροσθέτως του 15% που έχει ήδη εφαρμοστεί για τους δημοσίους υπαλλήλους και τις περικοπές της τάξεως του 25% στις ΔΕΚΟ). Αυτές οι μισθολογικές περικοπές συνδυάζονται με διαρθρωτικές αλλαγές στο μισθολογικό πλέγμα του Δημοσίου, κάτι που διασφαλίζει μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση και βελτιώνει την παραγωγικότητα του δημόσίου τομέα.
  • Μια, κατά μέσο όρο, επιπλέον περικοπή 4% στις συντάξεις (επιπροσθέτως του 10% που ήδη εφαρμόζεται). Αυτές οι περικοπές συμπληρώνονται από την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στο Ασφαλιστικό (μέσω και της μεταρρύθμισης στα επικουρικά ταμεία) που διασφαλίζει την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος.
  • Την δημιουργία του καθεστώτος εργασιακής εφεδρείας στην οποία θα ενταχθούν 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2011.
  • Την εφαρμογή του κανόνα μια πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις καθ' όλη τη διάρκεια του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
  • Σημαντική περικοπή στις φοροαπαλλαγές της τάξεως του 0,6% του ΑΕΠ (1,4 δισ. ευρώ), που θα ισχύσει αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2011.
  • Την εισαγωγή ένα τέλους ακινήτων που θα εισπράτεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και θα αποδίδει ετησίως έσοδα της τάξεως του 1,1% του ΑΕΠ για όλη τη διάρκεια του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, ο στόχος για τον Σεπτέμβριο ήταν 1,7 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί τελικά μέσα στον Οκτώβριο, με τα 1,4 δισ. ευρώ να συγκεντρώνονται εντός του Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, αναθεωρήθηκε και ο στόχος για έσοδα 5 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2011, καθώς, όπως είπε ο υπουργός, «υπολογίζουμε να έχουν συγκεντρωθεί 4 δισ. ευρώ».

Μέχρι τα τέλη του 2014 το υπουργείο Οικονομικών φιλοδοξεί να αντλήσει συνολικά έσοδα 28 δισ. ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

Τι φταίνε τα γομάρια;


Ακούσαμε κάποιον βουλευτή να σας αποκαλεί γομάρια.

Θιχτήκατε και τα παπαγαλάκια σας ανατρίχιασαν στην τηλετύφλωση για την βαριά ύβρι.

Φαντάζομαι ότι κάποιος από τους εισαγγελείς μπορεί και να ενεργήσει "αυτεπάγγελτα" για να τιμωρήσει τον υβρίζοντα. Φυσικά μόνο για τα μάτια του κόσμου, όχι γιατί οι βουλευτές έχουν ασυλία αλλά γιατί τα καημένα τα γομάρια δεν έχουν δικούς τους εισαγγελείς για να προστατευτούν ως αθώα και άμοιρα ευθυνών....

Σήμερα, όμως, πήρα το "εκκαθαριστικό" της έκτακτης εισφοράς επί του εισοδήματός μου κατά το 2010 και ευχαρίστως προ(σ)καλώ όλους τους εισαγγελείς να μου ασκήσουν δίωξη αν θεωρούν ότι αδίκως σας προσδιορίζω ως απατεώνες, κλέφτες, κουτοπόνηρους αλήτες, φασίστες, κουκουλοφόρους μαυραγορίτες και ό,τι άλλο προσδιορισμό μπορείτε να φανταστείτε ως ύβρη.

Πολλοί γραμματιζούμενοι λένε ότι η έκτακτη εισφορά είναι αντισυνταγματική αφού ξαναφορολογείται φορολογημένο εισόδημα. Δεν γνωρίζω τις νομικές διαστάσεις του θέματος.

Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ζητάτε έκτακτη εισφορά επί του συνολικού εισοδήματος χωρίς τουλάχιστον να αφαιρείτε από αυτό τους φόρους που το απομείωσαν!

Δεν ήταν αυτό το εισόδημά μου λαμόγια. Εισόδημα είναι αυτό που μπήκε στην τσέπη μου αφού αφαιρέσατε από αυτό τους φόρους! Δηλαδή του χρόνου θα μου ξαναζητήσετε εισφορά επί του ΔΗΛΩΘΕΝΤΟΣ εισοδήματος που θα έχει όμως απομειωθεί στην τσέπη μου από τον φόρο, τον ΛΑΦΚΑ και τη φετινή εισφορά;;;

Αν αυτό δεν είναι ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ, τι είναι;

Και το εκπληκτικό! Μου ζητάτε 890 ευρώ και μου κάνετε την εξυπηρέτηση να το πληρώσω σε έξη μηνιαίες δόσεις αλλά η μηνιαία δόση να μην είναι κατώτερη των 300 ευρώ! Δηλαδή σε δυόμισυ δόσεις!

Για σας υπάρχει κανένας εισαγγελέας εκεί έξω;

Και το στεγαστικό μου δάνειο ποιος θα το πληρώσει κύριε σύζυγε Μπακατσέλου;

Το πετρέλαιο για τον χειμώνα ποιος θα το πληρώσει κύριε ατυχή κληρονόμε πολλών θείων Πάγκαλε;

Τη δόση για το αυτοκινητάκι, την ασφάλειά του και τα τέλη κυκλοφορίας ποιος θα τα πληρώσει κηφήνες του κερατά που ΕΜΕΙΣ πληρώνουμε και τα δικά σας αξεξίσφαιρα;

Την επόμενη κατραπακιά (εισφορά για το σπίτι που ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ μέχρι -και αν- το ξεπληρώσουμε) ποιος θα την πληρώσει ανεκδιήγητοι Καραγκιόζηδες;

Ξέρω, θα μου πείτε κινδυνεύει η πατρίδα.

Τότε γιατί κόψατε μόνο ένα μισθό από εσάς και πέντε από εμάς;

Το ανέκδοτο "ελάτε να πάμε όλοι μαζί να πολεμήσετε" το κάνατε πολιτική αλλά να ξέρετε ότι τέτοιους ηγέτες οι στρατιώτες στην πρώτη γραμμή πριν πέσουν μαχόμενοι για την πατρίδα τους εκτελούν πρώτους...

Αϊ σιχτίρ!!!

ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ!

2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ.

3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 150 ευρώ ανά συνεδρίαση.

4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.

5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους.

6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και ....

απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.

7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.

8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.

9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.

10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. (Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο).

11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.

12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.

13. Τηλεφωνική ατέλεια.

14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.

15. Δωρεάν διόδια.

16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ.....

ΠΗΓΗ: Blogspot ΠΙΤΥΛΟΣ

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Βουλευτές και πλούσιοι δεν πληρώνουν για την κρίση


Βουλευτές και πλούσιοι δεν πληρώνουν για την κρίση
Γρηγόρης Καλφέλης
Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ

Τα τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, κατ’ επιταγή των δανειστών μας, θυμίζουν αυτό που έλεγε ο ολέθριος για την τύχη της Αργεντινής Κάρλος Μένεμ.

Με άλλα λόγια τα μέτρα αυτά συνιστούν «χειρουργική επέμβαση χωρίς αναισθησία» και θίγουν απαράδεκτα – για μια ακόμη φορά- τους φτωχότερους, δηλαδή τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, που βρίσκονται πια στα όρια της υπαρξιακής εξόντωσης.

Και βεβαίως όλοι θέλουμε να σώσουμε τη χώρα μας από τη θλιβερή χρεοκοπία, αλλά μόνο ορισμένοι υφίστανται αδικαιολόγητα το φοβερό κόστος των θυσιών μιας αναγκαίας αναπροσαρμογής, γιατί ούτως ή άλλως οι έλληνες δεν θα μπορούσαν να ζουν επ’ αόριστο με τα δανεικά (Stiglitz, «Freefall»).

Και απαριθμώ στη συνέχεια κάποιες κατηγορίες ανθρώπων και ομάδων , που δεν πληρώνουν τίποτε για τη χώρα μας η οποία χρεοκοπεί ή συνεισφέρουν απαράδεκτα λίγο (σε σχέση με τις δυνατότητές τους).

Και πρώτα- πρώτα θα αρχίσω από τους βουλευτές μας (χωρίς καμία διάθεση λαϊκισμού) . Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι έχουν γίνει κάποιες περικοπές τώρα τελευταία, εξακολουθώ να πιστεύω ότι η συνολική βουλευτική αποζημίωση των 8000 ευρώ το μήνα θα πρέπει να περικοπεί και άλλο, ιδίως όταν έχουν ακρωτηριαστεί μικρές συντάξεις των 600 ευρώ!

Και, βεβαίως, είναι αναγκαίο να συνυπολογίσουμε και όλα τα άλλα βουλευτικά προνόμια που υπάρχουν (ατέλειες στα τηλέφωνα, δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια, δαπάνες για 3 ή 4 υπαλλήλους και τόσα άλλα).

Επομένως, είναι αναγκαίο να μειωθούν δραστικά όλα αυτά, κυρίως για να στείλουν οι βουλευτές ένα ισχυρό συμβολικό μήνυμα στον κόσμο, δηλαδή ότι και αυτοί υφίστανται κάποιες οδυνηρές εκπτώσεις στην προσωπική τους ζωή ( αφού η πολιτική είναι μεταξύ των άλλων και «διαχείριση συμβολισμών»).

Αλλιώς δεν θα πείσουν κανένα για τις θυσίες που πρέπει να γίνουν για να μη χρεοκοπήσει το κράτος μας!

Και το ίδιο ισχύει σε πολλαπλάσιο βαθμό και για τους βουλευτές του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Μάλιστα, η πρόταση κάποιων ελλήνων ευρωβουλευτών να βοηθήσουν τη χώρα τους με ένα μισθό είναι επιεικώς απαράδεκτη, αν λάβει κανείς υπόψη τι παίρνουν!

Ίσως θα έπρεπε να δίνουν στην Ελλάδα το μισό του παχυλού τους μισθού για τα επόμενα τρία χρόνια, δηλαδή όσα χρόνια θα πληρώνουν όλοι οι Ελληνες το χαράτσι στα ακίνητα – μέσω της ΔΕΗ- για να καλυφθούν οι τρύπες του φετινού ελλείμματος.

Έπειτα υπάρχουν οι τράπεζες. Δεν θα ήθελα να θυμηθώ το περίφημο αξίωμα που έλεγε ο Μπρέχτ . Δηλαδή, «μπορεί να συγκριθεί η ληστεία μιας τράπεζας με την ίδρυση μιας τράπεζας»;

Επομένως, όλοι θέλουμε ένα ισχυρό τραπεζικό σύστημα. Όμως σήμερα οι τράπεζες δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ σε επιχειρήσεις και ιδιώτες, ενώ την προηγούμενη δεκαετία της ευφορίας είχαν βγάλει τεράστια κέρδη.

Δεν θα έπρεπε λοιπόν να συνεισφέρουν κάτι και οι τράπεζες, με τη μορφή μιας έκτακτης εισφοράς;

Και το ίδιο ισχύει και για τους πλουσίους της χώρας μας. Υπενθυμίζω, ότι πριν από λίγο καιρό η κυβέρνηση της Ισπανίας επέβαλε ένα ειδικό φόρο στις 160.000 πλουσιότερες οικογένειες αυτής της χώρας.

Επιτέλους, δεν θα έπρεπε να γίνει κάτι παρόμοιο και εδώ; Δυστυχώς τόσο καιρό η κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε σε αυτό το επίπεδο. Και αυτό είναι το μεγάλο πολιτικό της πρόβλημα, αφού τα δυσβάστακτα βάρη της αποφυγής της χρεοκοπίας τα παίρνουν θλιβερά στους ώμους τους μόνο οι πιο αδύνατοι.

Αν λοιπόν δεν αλλάξουν αυτά τα μεγέθη, και δεν συνεισφέρουν και οι πλουσιότεροι στον αγώνα για τη σωτηρία της πατρίδας μας, τότε φοβάμαι ότι εκτός από το κλίμα μιας οικονομικής κατάρρευσης, θα βιώσουμε σε λίγο και ένα κλίμα κοινωνικής αποσύνθεσης (όπου ο καθένας θα κάνει ότι θέλει, χωρίς να υπολογίζει αν παραβιάζει ή όχι το νόμο)!

Ήδη ζούμε ένα τέτοιο παρακμιακό κλίμα στα πανεπιστήμια , όπου οι φοιτητές ετσιθελικά και παράνομα τα έχουν κλειδώσει (χωρίς να τους νοιάζει ποσώς, αν οι γονείς πληρώνουν).

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Στον αγώνα για την αποφυγή της χρεοκοπίας πρέπει να συνεισφέρουν και οι πιο πλούσιοι!

Και μέχρι στιγμής δεν έχουν πληρώσει σχεδόν τίποτε!

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

Πληρώνω, πληρώνεις, πληρώνει (;)

Πολλοί θα ψάχνουν και θα αναρωτιούνται "πόσο πάει το μαλλί", εισφορά, χαράτσι, τέλος, όπως θέλετε πέστε το, εξάλλου και οι ίδιοι οι κυβερνώντες "χαράτσι" το λένε δηλαδή, κατά την παραπομπή, "Πρόκειται για ατιμωτικό κεφαλικό φόρο, ο οποίος επιβλήθηκε από τους πρώτους χρόνους του Ισλαμισμού. Ήταν η αποζημίωση για την παραχώρηση του δικαιώματος να ζει κανείς και να λατρεύει τον θεό του." 
Αρκετά η φλυαρία, μελετείστε και λογαριάστε. Μακάριοι οι μη (ακίνητο) έχοντες (ούτε καν ένα κεραμίδι για το κεφάλι τους, βρε αδερφέ): 


Νέα μέτρα για να γυρίσει η τρόϊκα ....


Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη το μεσημέρι για .... νέα μέτρα
Η λύση βρέθηκε!!!

Θα προκληθεί τεχνητή εναλλασσόμενη χειμερία νάρκη για ένα τμήμα του πληθυσμού!

Τηλεσίγραφο για να συνεχιστούν οι συνομιλίες.

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

Βαγγέλη ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ

ΠΗΓΗ Γκρινιαρόγατος blogspot

Δήλωση επιφύλαξης κατά της έκτακτης εισφοράς


ΔΗΛΩΣΗ ΡΗΤΗΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ

Επί της έκτακτης εφάπαξ εισφοράς αρ. 29. Ν.3986/2011

Του............. ............................ κατοίκου……………με ΑΦΜ………….

ΠΡΟΣ Την Δ.Ο.Υ................

Για τη διεκδίκηση της επιστροφής της καταβληθείσας έκτακτης εισφοράς

ποσού ευρώ

Δηλώνω και με την παρούσα ότι η επιβληθείσα, δυνάμει της υπ' αρ.... ειδοποίησης, σε βάρος μου έκτακτης εισφοράς αρ. 29 Ν.3986/2011 ποσού ευρώ

............ (υπ' αρ. χρημ. καταλ......... ) ΔΕΝ είναι σύννομη, διότι η διάταξη αυτή δεν

είναι δυνατό να εφαρμοσθεί, αντιβαίνουσα σε ρητές συνταγματικές διατάξεις.

Ειδικότερα:

Α. Η υπό της άνω διατάξεως επιβολή αναδρομικής φορολογικής επιβάρυνσης

Δια της εν λόγω διατάξεως αρ. 29 Ν.3986/2011 επιβάλλεται έκτακτη εισφορά στο συνολικό καθαρό εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο των φυσικών προσώπων ή της σχολάζουσας κληρονομιάς των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011 (διαχειριστικής χρήσης 2010) εφόσον αυτό υπερβαίνει τις 12.000,00 €.

Δηλαδή διώκεται εν έτει 2011 η επιβολή φορολογικής επιβάρυνσης για ήδη φορολογηθέντα εισοδήματα του έτους 2010.

Συνεπώς η επιβληθείσα εισφορά αντίκειται στην διάταξη της παρ. 2 αρ. 78 του Συντάγματος, η οποία ρητώς απαγορεύει την επιβολή με νόμο αναδρομικής ισχύος που εκτείνεται πέρα από τις προθεσμίες του οικονομικού έτος κατά το οποίο επιβλήθηκε.

Β. Η υπό του αρ. 29 Ν.3986/2011 παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας.

Στην παρ. 2 του ιδίου αρ. 29 Ν.3986/2011 καθορίζεται ο τρόπος κλιμακώσεως της εκτάκτου εισφοράς, εκκινώντας από το ποσό των 120 € για ετήσιο συνολικό εισόδημα 12.001,00 € και άνω.

Εντούτοις, η καθιερούμενη στην άνω διάταξη κλίμακα προσκρούει στην κατοχυρωθείσα δια της παρ. 5 αρ. 4 του Συντάγματος αρχής της αναλογικότητας κατά την οποία « οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους».

Και τούτο διότι δια της άνω κλίμακας ο φορολογούμενος που δήλωσε καθαρό εισόδημα 12.000,00 € δεν επιβαρύνεται με την εν λόγω εισφορά, ενώ ο δηλώσας εισόδημα κατά 1 μόλις ευρώ μεγαλύτερο (12.001,00 €) υπόκειται σε εισφορά .

Σημειωτέον ότι αντίστοιχη παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας παρατηρείται σε όλα τα κλιμάκια εισοδήματος, βάσει των οποίων υπολογίζεται η έκτακτη εισφορά, δηλαδή για διαφορές 1 μόνο ευρώ ο φορολογούμενος υπόκειται σε πολλαπλάσια επιβάρυνση.

Γ. Η υπό της ίδιας διατάξεως παραβίαση, πολλαπλή μάλιστα, της αρχής της ίσης μεταχειρίσεως .

Γ1.Η εν λόγω εισφορά καταλαμβάνει και έσοδα απαλλασσόμενα της φορολογίας επ' ονόματι των φυσικών προσώπων ή αυτοτελώς φορολογηθέντα με εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης (π.χ. μερίσματα, τόκοι κλπ), τα οποία εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια εκάστου φορολογουμένου εάν θα περιληφθούν στην υποβαλλόμενη υπ' αυτού δήλωση φορολογίας εισοδήματος του αντίστοιχου έτους.

Ωστόσο, ο υπολογισμός της έκτακτης εισφοράς και επί των άνω εσόδων συνιστά παραβίαση της θεσπισθείσας δια της παρ.2 αρ. 4 του Συντάγματος αρχής της ίσης μεταχείρισης κατά την οποία « οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις».

Και τούτο διότι ο συνυπολογισμός των εν λόγω εσόδων άγει σε προφανή άνιση μεταχείριση τον φορολογούμενο που περιέλαβε αυτά στη δήλωση του και αυτόν που εξίσου νομίμως (δεδομένου ότι δε θεσπίζεται σχετική υποχρέωση δηλώσεως αυτών) δεν τα δήλωσε καθόλου.

Γ2. Ετέρα παραβίαση της συνταγματικής αρχής της ισότητας αποτελεί ασφαλώς και η υπό της άνω διατάξεως επιβολή της εισφοράς μόνο σε φυσικά πρόσωπα, ενώ τα νομικά πρόσωπα, τα οποία κατά τεκμήριο έχουν ασυγκρίτως μεγαλύτερα φοροδοτική ικανότητα, δεν υπάγονται στην άνω εισφορά, εξαιρούμενα οιασδήποτε συμμετοχής στο εκτάκτως επιβαλλόμενο φορολογικό βάρος.

Δ. Η δια της περ. 5 παρ.5 αρ. 29 Ν.3986/2011 παραβίαση του αρ. 20 παρ. 1 του Συντάγματος περί παροχής έννομης προστασίας.

Στην εν λόγω περ. 5 παρ. 5 του άνω αρ. 29 Ν. 3986/2011 προβλέπεται ρητώς ότι η προθεσμία άσκησης της προσφυγής ή υποβολής αίτησης για διοικητική επίλυση της διαφοράς καθώς και η άσκηση της προσφυγής ενώπιον του αρμοδίου Διοικητικού Πρωτοδικείου, δεν αναστέλλει τη βεβαίωση και την είσπραξη της οφειλής που βεβαιώνεται κατά τις διατάξεις της παρ. 5 αυτού.

Εντούτοις, η εν λόγω πρόβλεψη αντίκειται ευθέως στην διάταξη της παρ. 1 αρ. 20 του Συντάγματος περί παροχής έννομης προστασίας, η οποία καταλαμβάνει και την προσωρινή προστασία, καθιερούμενη από την διάταξη του αρ. 2 Ν.820/1978, η οποία, ως γενική διάταξη περί αναστολής εισπράξεως αμφισβητούμενου με προσφυγή φόρου, έχει εφαρμογή σε όλες τις περιπτώσεις.

Για τους παραπάνω λόγους η ως άνω διάταξη αρ. 29 Ν.3986/2011 περί επιβολής έκτακτης εισφοράς, δεν μπορεί να εφαρμοσθεί ως αντικείμενη στις προαναφερθείσες Συνταγματικές διατάξεις, δεδομένου ότι σε ευνομούμενη Πολιτεία δεν νοείται ανατροπή της κατάστασης που διαμορφώθηκε κατ' εφαρμογή των νόμων αυτής, άγουσα κατ' ουσία σε κατάλυση αυτών.

Κατόπιν τούτου, υπείκων στην αδήριτη ανάγκη αποφυγής δυσμενών συνεπειών, προβαίνω σήμερα στην καταβολή του ποσού των

ευρώ ……. ..αφορώντος (την πρώτη εκ των προβλεπομένων του άνω αρ. 29

Ν.3986/2011 ……………. Δόσεων) ή (το σύνολο) της επιβληθείσας σε βάρος μου εισφοράς συνολικού ποσού ……………. με την ρητή επιφύλαξη της αναζητήσεως του ποσού τούτου ως και των λοιπών καταβληθησομένων δόσεων της άνω εισφοράς δια παντός νομίμου μέσου ή διαδικασίας και δυνάμει αποφάσεως οιασδήποτε διοικητικής Αρχής ή Δικαστηρίου.

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011

Φόρος σε κάθε κεραμίδι, ξανά και ξανά

Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος

Ετσι που πάει η κατάσταση
(με την ακίνητη όλο το καλοκαίρι κυβέρνηση- έξυναν λένε τα κανώ )
μήπως είναι καλύτερο να συνάψουμε χωριστά το κάθε σπιτικό ιδιωτικό μνημόνιο με το ΔουΝουΤου όπως π.χ. ο Δικαιόπολης που συνήψε χωριστή συνθήκη ειρήνης με τους Σπαρτιάτες;;;
Μήπως μας έρθει πιο οικονομικά, γιατί τούτοι όπως τα μαζεύουν έτσι τα σκορπάνε

Στην επόμενη δόση θα χρειασθούν νέα μέτρα. Σειρά θάχουν τα κατοικίδια ζώα.


10 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν 100 χιλιάδες πολίτες

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

Στον αστερισμό του Παγκάλου, νέος αστήρ: Loberdas


Το Σύνδρομο του Παγκάλου

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, είπε ότι «το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων, που ταλαιπωρούν δέκα εκατομμύρια πολίτες με την βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν».(από τον Τύπο).

Είμαι μία εκ των διαρκώς καθυβριζόμενων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Υπηρετώ την Εκπαίδευση 12 χρόνια.Έχω αξιολογηθεί πολλάκις από τους μαθητές μου, τους συναδέλφους,τους προισταμένους μου, τις τοπικές κοινωνίες, όπου δούλεψα, ως τουλάχιστον επαρκής.

Δεν είναι δική μου ευθύνη που το Κράτος είναι ανίκανο, ως αμιγώς κομματικός μηχανισμός που είναι, να θέσει αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης και μάλιστα αδικούμαι απ΄αυτήν τη πρακτική.

Έζησα και δούλεψα 4 χρόνια στα Ψαρά που ο υπουργός αγνοεί κατά που πέφτουν.

Έχω δουλέψει πριν το Δημόσιο 16 χρόνια στον Ιδιωτικό τομέα όπου και σε όλες τις εργασίες που έκανα αξιολογήθηκα θετικά.

Πληρώνω κανονικά τους φόρους μου 30 χρόνια, δεν χρηματοδοτήθηκα ως ΜΚΟ, δεν έλαβα κρατική επιδότηση κανενός τύπου όταν έρρεε το χρήμα, δεν πήρα δωράκι από υποβρύχιο ούτε αντάλλαξα λίμνη με τη Μονή Βατοπεδίου.

Έχω εργαστεί σε ΟΛΕΣ τις δουλειές από που πέρασα ,εκτός ωραρίου και πέραν αμοιβής, όταν υπήρξε ανάγκη (στο Δημόσιο δεν είχα ούτε καν την ηθική επιβράβευση).

Δεν έχω κάνει στη θητεία μου στο Δημόσιο ούτε μία ώρα αμειβόμενου ιδιαίτερου μαθήματος σε μαθητή.

Μού έχουν γίνει τους τελευταίους 20 μήνες , 5 περικοπές οριζόντιου τύπου στις αμοιβές μου που ως εκπαιδευτικού είναι οι χαμηλότερες στο Δημόσιο και αυτή τη στιγμή είναι χαμηλότερες του αντίστοιχου συναδέλφου σε ιδιωτικό σχολείο.

Λοιδωρούμαι συστηματικά από ανθρώπους που δεν έχουν πληρώσει ποτέ φόρο, ζούν πάμπλουτα και λένε ότι "δεν γουστάρουν να με πληρώνουν πια".

Ο μόνιμος χαρακτηρισμός που μου αποδίδεται είναι "κοπρίτης".

Με το νέο μισθολόγιο θα φτάσω στα όρια της εξαθλίωσης και με την εργασιακή εφεδρεία δεν μου επιτρέπεται καν να απολυθώ απευθείας, να πάρω την αποζημίωση μου καθώς και ό,τι έχω αποδώσει για το εφάπαξ μου και να φτιάξω μια δουλειά δική μου έξω, στην αγορά.

Σήμερα ο Λοβέρδος συλλήβδην με έβαλε στους αποδιοπομπαίους τράγους που ευθύνονται για τα πάντα σάυτή τη χώρα..

Ο κος υπουργός δεν έχει αξιολογηθεί ποτέ στην Ελλάδα για το έργο το δικό του και των κυβερνήσεων του κόμματός του που διέλυσαν τη χώρα (παρακαλώ να μην μου φέρετε ως επιχείρημα ότι αξιολογείται δια της ανά τετραετίας ψήφου διότι θα καγχάσω)

Κε υπουργέ είμαι σίγουρη ότι εάν τα μέλη των κυβερνήσεων σας έδιναν στον ΑΣΕΠ η πλειονότης ούτε κλητήρες δεν θα διοριζόσασταν.

Όμως , 20 μήνες τώρα, σας αξιολογεί η τρόικα ,ο δικός σας ΑΣΕΠ, και σας έχει αξιολογήσει ως άχρηστους αλλά σας διατηρεί στην εξουσία ως βολικούς και ταπεινούς υπαλλήλους.

Αγαπητέ υπουργέ που πάσχετε από σύνδρομο αδικημένου καλλιτέχνη μελοδραματικής ταινίας, θα σας έπρεπε μία μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση καθώς και αστική αγωγή για αποζημίωση αλλά οι φοβερές συνδικαλιστικές μας ενώσεις δεν διαθέτουν μήτε τμήμα νομικής υποστήριξης, αφού χρόνια τώρα αποτελούν το αριστερό σας χέρι.

Σας παραδίδω στη χλεύη των σκεπτόμενων ανθρώπων και των έντιμων εργαζόμενων γνωρίζοντας ότι όλοι οι μικροαστοί νοικοκυραίοι θα επικροτήσουν με ζητωκραυγές τις ισοπεδωτικές επικοινωνιακές τακτικές.

Θα σας έλεγα : Ντροπή σας , αλλά η έννοια της ντροπής προυποθέτει την ύπαρξη Αρχών και Συνείδησης που ως φαίνεται δεν διαθέτετε.

Εγώ πάντως δεν θα ξεχάσω τους δραματικούς λιβέλλους σας-άξιους δευτεροκλασσάτου ηθοποιού- και θα σας αναμένω όταν θα έχει παρέλθει η Εξουσία απ΄τα χέρια σας και θα φτάσει η ώρα της αληθινής λαικής αξιολόγησής σας.

Σοφία Λαμπίκη στο blogspot χιώτικη σφίγγα

ΣΧΕΤΙΚΑ Αναπληρωτής Διευθυντής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων: Παλαίμαχος Μπασκετμπολίστας.

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011

Ημερίδα Αστρονομίας για εκπαιδευτικούς την Πέμπτη 8 Σεπ 2011 στο συνεδριακό κέντρο "Κ. Παπούλιας" του Παν Ιωαννίνων


ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΉΣ ΕΤΑΙΡΕΊΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΚΦΕ

(http://www.helas.gr/conf/2011/)

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων - Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας»

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

Η Ελληνική Αστρονομική Εταιρεία (Ελ.Ασ.Ετ.), ο επίσημος φορέας των Ελλήνων που ασχολούνται επαγγελματικά με την έρευνα και την διδασκαλία σε θέματα Αστρονομίας και Αστροφυσικής, στα πλαίσια του 10ου Διεθνούς της Συνεδρίου στα Γιάννενα, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ), λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Παιδείας και προκειμένου να τονωθεί η εκπαίδευση στην Αστρονομία, οργανώνει σχετική ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς, κατά την διάρκεια του Συνεδρίου έχοντας υπ΄όψην της όλες τις διεθνείς πρακτικές.

Στα πλαίσια της ημερίδας θα δοθούν σχετικές ομιλίες σε θέματα που διδάσκονται στο σχολείο εμπλουτισμένες με όλες τις τελευταίες εξελίξεις και θα γίνει προσπάθεια σύνδεσής τους με την καθημερινή πρακτική του σχολείου. Θα μοιραστεί σχετικό ηλεκτρονικό υλικό.

Οργανώνεται επίσης συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα ¨ Το Νέο Σχολείο και ο ρόλος της Αστρονομίας¨. Μετά το πέρας της ημερίδας θα ακολουθήσει βραδιά παρατήρησης με τηλεσκόπιο και με συγκεκριμένες προτάσεις για παρατήρηση στο Σχολείο.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να συμπληρώσετε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου http://www.helas.gr/conf/2011/education_regist.doc Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Δεν θα υπάρξει κόστος συμμετοχής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

5:15-16:00 Εγγραφή Εκπαιδευτικών.

16:00-16:45 Εκροή ύλης από Μαύρες Τρύπες, Καθ. Ν. Κυλάφης, Πανεπιστήμιο Κρήτης.

16:45-17:30 Ο ρόλος των υπολογιστών στην σύγχρονη Γαλαξιακή Έρευνα, Δρ. Π. Πάτσης, Διευθυντής Ερευνών, Ακαδημία Αθηνών.

17:30-18:00 Καφές

18:00-18:30 Εκπαιδευτικά Προγράμματα Αστεροσκοπείου Σκίνακα, Καθ. Ι. Παπαμαστοράκης, Πανεπιστήμιο Κρήτης.

18:30-18:45 Εμπειρίες από την Ελληνική συμμετοχή στην Μαθητική Ολυμπιάδα Αστρονομίας, Καθ. Ι. Σειραδάκης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

18:45-20:45 Στρογγυλό τραπέζι: Το Νέο Σχολείο και ο ρόλος της Αστρονομίας

Εισηγητές: Καθ.Λ. Βλάχος, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,

Καθ. Ι. Σειραδάκης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,

Δρ. Δ. Τσαούσης, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ4 Ν. Ιωαννίνων,

Σεραφείμ Σπανός, Υπεύθυνος Ε.Κ.Φ.Ε. Ν. Μαγνησίας, και προσκεκλημένοι ομιλητές από τις επιτροπές του Υπουργείου Παιδείας για την διοργάνωση του Νέου Σχολείου.

20:45-21:30 Επίσκεψη στα Posters και την έκθεση φωτογραφίας.

21:30-22:30 Παρατηρήσεις με τηλεσκόπιο (αν ο καιρός το επιτρέπει).

Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2011

Ξανασκάβουν για το θησαυρό του Αλή Πασά


Από 65χρονο Ελληνοαυστραλό

ΞΑΝΑ ΣΤΟ «ΚΥΝΗΓΙ» ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΑΛΗ ΠΑΣΑ!

Αυτή τη φορά είναι σίγουρος ότι θα τον βρει…

Νέα προσπάθεια για την ανακάλυψη του θησαυρού του Αλή Πασά, στους Αγίους Θεοδώρους Τρικάλων, ξεκινά ο 65χρονος επίδοξος χρυσοθήρας Ευάγγελος Δήμας. Όπως έγραψε μάλιστα το Newsit.gr, δηλώνει πως αφού τον βρει, θα τον προσκομίσει στην Τράπεζα της Ελλάδας, αφού, όπως λέει, ο αμύθητης αξίας θησαυρός, που κατά πάσα πιθανότητα χρονολογείται από την εποχή της τουρκοκρατίας, μπορεί να "γλιτώσει" οικονομικά τη χώρα.
Την τελευταία φορά, πάντως, πριν από έντεκα μήνες, το γεωτρύπανο έφερε στην επιφάνεια μεγάλη ποσότητα νερού αντί του θησαυρού του Αλή Πασά προς τέρψιν των αγροτών της περιοχής!
Ο Ελληνοαυστραλός, που συνεχίζει να πιστεύει ακόμη ότι στην περιοχή και στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει ο θησαυρός, θα επιστρέψει, όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο τις επόμενες μέρες, προκειμένου να συνεχίσει τις έρευνες, έχοντας εξασφαλίσει όλες τις νόμιμες σχετικές άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Η καταγωγή του είναι από τη νότια Εύβοια, ενώ επί 40 χρόνια ζούσε στην Αυστραλία, όπου εργάστηκε ως μηχανικός-ηλεκτρολόγος. Έχει σκάψει νόμιμα και σε άλλα μέρη της χώρας, ενώ για άλλη μια φορά το επίκεντρο στο νέο "κυνήγι θησαυρού" που ξεκινά σε λίγες ημέρες θα είναι το Σπήλαιο της Θεόπετρας.

Σχετικά: Ο θησαυρός του Αλή Πασά στα αγγλικά θησαυροφυλάκια ή δίπλα σε κυπαρίσσι στους Γεωργουσάτες ; (του Γιάννη Παπαϊωάννου)

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

Χωρίς βιβλία, αλλά με DVD και φωτοτυπίες θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά.


Πρωτοφανής κατάσταση στα σχολεία

Χωρίς βιβλία, αλλά με DVD και φωτοτυπίες θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά

Τα βιβλία δεν αναμένεται να παραδοθούν πριν από τον Νοέμβριο

Διαστάσεις παίρνει το πρόβλημα με τις ελλείψεις βιβλίων στα σχολεία, για το οποίο η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου δίνει συνέντευξη την ερχόμενη εβδομάδα.

Μετά τη μεγάλη καθυστέρηση που είχε φέτος η εκτύπωση των σχολικών βιβλίων -ο σχετικός διαγωνισμός είχε ακυρωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο- η σχετική σύμβαση υπογράφεται μόλις το πρωί της Παρασκευής. Η σύμβαση θα υπογραφεί με τρεις εταιρείες για την αγορά του χαρτιού που θα χρησιμοποιηθεί για την εκτύπωση των σχολικών βιβλίων, ύψους περίπου δέκα εκατομμυρίων ευρώ.

Φωτοτυπίες και DVD

Το υπουργείο Παιδείας έτσι αναγκάζεται να περάσει όλο το εκπαιδευτικό υλικό στο Διαδίκτυο, ενώ στους μαθητές θα μοιραστούν τις πρώτες ημέρες της σχολικής χρονιάς DVD και φωτοτυπίες.

Όπως ανακοίνωσε μάλιστα ο Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, ήδη για «την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και προκειμένου να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η καθυστέρηση της αποστολής των σχολικών εγχειριδίων, το υπουργείο Παιδείας ανάρτησε όλα τα διδακτικά βιβλία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην πλατφόρμα «ψηφιακό σχολείο».

Οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων μπορούν να έχουν πρόσβαση και να αξιοποιούν το σχετικό υλικό, με κάθε πρόσφορο τρόπο, για τους ίδιους και τους μαθητές τους.

Επιπλέον, το υπουργείο Παιδείας θα διανείμει σε όλους τους μαθητές DVD, στο οποίο θα εμπεριέχονται τα σχολικά εγχειρίδια, έτσι ώστε οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να μελετούν ηλεκτρονικά τα μαθήματα.

Πάντως, η εκτύπωση των σχολικών βιβλίων δεν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα βιβλία που έχουν έως σήμερα εκτυπωθεί σε πολλές περιοχές της χώρας δεν ξεπερνούν το 10%. Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των σχολείων, μάλιστα, και σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Εκτύπωσης Διδακτικού Βιβλίων (ΟΕΔΒ), στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Εύβοια δεν έχει γίνει διανομή βιβλίων, στη Βοιωτία έχει σταλεί μόλις το 10%, στην Ευρυτανία το 4%. Στις νησιωτικές περιοχές και την Πελοπόννησο έχει αποσταλεί από το 70 έως το 90% των βιβλίων.

Έτσι, από τους 183 τίτλους για το δημοτικό σχολείο έτοιμοι είναι μόνο οι 15.

Στα Γυμνάσια από τους 178 τίτλους είναι έτοιμοι μόνο οι πέντε.

Στο Λύκειο από τους 207 τίτλους έτοιμοι είναι οι 13.

Τέλος, για την τεχνική εκπαίδευση, από τους 419 τίτλους έτοιμοι είναι μόλις οι 26.

Παραιτήσεις;

Το θέμα φέρεται ότι έχει προβληματίσει την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ενώ υπήρξαν και φήμες για παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Βασ. Κουλαϊδή.

Ο κ. Κουλαϊδής πάντως μιλώντας στο «Βήμα» είπε ότι «δεν συντρέχει λόγος παραιτήσεως και πως δεν έχει ασχοληθεί καν με το θέμα των βιβλίων την εφετινή χρονιά».

Στο θέμα της εκτύπωσης των βιβλίων εμπλέκονται τέσσερα υπουργεία: Προεδρίας, Ανάπτυξης, Οικονομικών και Παιδείας, τα οποία όπως φαίνεται δεν κατάφεραν να συντονιστούν. Από τον περασμένο Οκτώβριο ο ΟΕΔΒ είχε προκηρύξει τον διαγωνισμό για το χαρτί, αλλά φαίνεται ότι προβλήματα στην διαδικασία και προβλήματα που διαπιστώθηκαν από το Ελεγκτικό τελικά οδήγησαν στην υπάρχουσα κατάσταση.

Newsroom ΔΟΛ