Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Σκοπούλη: Δεν έχω τι να κάνω στο υπουργείο!

'Ήρθα στην εκπομπή σας, γιατί δεν έχω τι να κάνω στο υπουργείο. Δεν έχω ακόμη αρμοδιότητες'.
Με την αφοπλιστική αυτή δήλωση, εξήγησε τον λόγο παρουσίας της στην 'Πρωινή Ενημέρωση' της ΝΕΤ, η υφυπουργός Υγείας κ. Φωτεινή Σκοπούλη.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η υφυπουργός ανέφερε την Τρίτη ότι ενημερώθηκε, αλλά ακόμη δεν της έχουν δοθεί αρμοδιότητες.
Σχολίασε δυσμενώς την έλλειψη στοιχείων στο χώρο της Υγείας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα στοιχεία για τα φάρμακα τα έδιναν οι φαρμακευτικές εταιρείες!
'Πρέπει να μιλάμε με νούμερα και με νούμερα δεν μιλάει κανένας στην Ελλάδα. Δεν έχουμε στοιχεία και για να κάνεις πολιτική πρέπει να έχεις στοιχεία για να ξέρεις που βρίσκεσαι', είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την κ. Σκοπούλη, δεν μπορείς να παίρνεις άλλα στοιχεία από τον ένα οργανισμό και άλλα από τον άλλο και να μην συμβαδίζουν πουθενά:
'Μέχρι τώρα, τα στοιχεία τα έδινε η φαρμακοβιομηχανία και λυπάμαι πάρα πολύ γι' αυτό. Μέχρι σήμερα έγιναν κάποιες προσπάθειες γι αυτό, ήταν αποσπασματικές εντελώς. Έγινε σόου μεγάλο το γενόσημο'.


Υ.Γ. Μια έντιμη φωνή με μεγάλο όνομα η Φωτεινή. Της γενιάς μου. Εντελώς αντιτηλεοπτική, αποδόμησε τις φανφάρες του Λοβέρδου με τον πιο απλό τρόπο, χωρίς να απαρνηθεί τα αυτονόητα βεβαίως. Τι γενόσημα και σαχλαμάρες: Ο γιατρός γράφει δραστική ουσία, τελεία. Είναι επιστήμονας εξάλλου, όχι μπακάλης. Δεν χρειάζεται να κάνεις ντόρο για να κάνεις έργο. Να της ευχηθώ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! Της το χρωστάω εξάλλου, από τότε που είχε "χρεωθεί" και κούραρε τον 'σχωρεμένο τον πατέρα μου, τότε στο "Χατζηκώστα", μέσα σε άθλιες συνθήκες τότε, η κατσαρίδα σύννεφο, αλλά η Ιατρική Ιατρική. Με κεφαλαίο Ι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: