Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

Η Καγκελάριος στην κατεχόμενη ΑκρόποληΗ Μέρκελ στην κατεχόμενη Ακρόπολη

Το εξώφυλλο του Der Spiegel: «Η γερμανική υπερδύναμη»

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel κυκλοφορεί το Σάββατο με φωτογραφία στο εξώφυλλό του την Άνγκελα Μέρκελ ανάμεσα σε ναζί αξιωματικούς μπροστά στον Παρθενώνα, στην Αθήνα της Κατοχής.

«Πώς οι ευρωπαίοι βλέπουν τους Γερμανούς: Η γερμανική υπερδύναμη» είναι ο τίτλος του θέματος.

«To τέταρτο Ράιχ» αναφέρεται στο άρθρο, ενώ στην εισαγωγή υπάρχει μια ζωγραφιά σε τοίχο με την Μέρκελ να φέρει μουστάκι.

Και στην εισαγωγή αναφέρεται: «Η Άνγκελα Μέρκελ με χιτλερικό μουστάκι στο δρόμο για την Αθήνα. Σε ορισμένες χώρες-μέλη ανθούν οι συγκρίσεις με τους ναζί. Οι Γερμανοί επέστρεψαν ως δύναμη, αλλά είναι μια περισσότερο αδύναμη δύναμη, παρα ένας ισχυρός ηγεμόνας στην ευρωπαϊκή ήπειρο.»


…………………………………
Απίστευτο το αυριανό (Σάββατο) πρωτοσέλιδο του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel. Οι υπεύθυνοι του περιοδικού ανασύρουν από το αρχείο τους φωτογραφία ναζιστών αξιωματικών στoν Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, και με φωτομοντάζ τοποθετούν την καγκελάριο Μέρκελ ανάμεσά τους!

Στο υπέρτιτλο αναγράφεται: «Πώς οι Ευρωπαίοι βλέπουν τους Γερμανούς» ενώ ο πηχυαίος τίτλος γράφει «H γερμανική υπερδύναμη».

«To τέταρτο Ράιχ» αναφέρεται στο άρθρο, στο οποίο υπάρχει μια χαρακτηριστική ζωγραφιά σε τοίχο με την Μέρκελ με χιτλερικό μουστάκι.

«Η Άνγκελα Μέρκελ με χιτλερικό μουστάκι στο δρόμο για την Αθήνα. Σε ορισμένες χώρες-μέλη ανθούν οι συγκρίσεις με τους Ναζί. Ναζί καρικατούρες, μεταφορές πολέμου και πολεμικές αποζημιώσεις - στην ελληνική κρίση η Γερμανία έρχεται αντιμέτωπη με το παρελθόν της. Αλλά το πρόβλημα είναι η επιστροφή της γερμανικής υπεροχής; Ή το γεγονός ότι η Γερμανία είναι μικρή, για να είναι το έθνος ηγέτης, που χρειάζεται η Γηραιά Ήπειρος;»

«Οι Γερμανοί επέστρεψαν ως δύναμη, αλλά είναι μια περισσότερο αδύναμη δύναμη, παρά ένας ισχυρός ηγεμόνας στην ευρωπαϊκή ήπειρο» τονίζεται ακόμη.

Σημειώνεται ότι το περιοδικό είναι γεμάτο από Ελλάδα, καθώς εκτός από το αφιέρωμα αυτό φιλοξενεί και άρθρο με τίτλο «Βαρουφάκης εναντίον Γιάουχ (σ.σ ο δημοσιογράφος της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD που πήρε συνέντευξη από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών) Το ορθωμένο μεσαίο δάκτυλο της δημοκρατίας.»


Δεν υπάρχουν σχόλια: