Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ζούμε μια ξενόγλωσση κατοχή


Ζούμε σήμερα μια ξενόγλωσση Κατοχή!

Του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΦΩΤΙΟΥ, συνταξιούχου Εκπαιδευτικού στον Πρωϊνό Λόγο

 Στα τρία τελευταία χρόνια και ειδικότερα από την ώρα, που έγινε γνωστή στους πάντες η κατάντια της χώρας μας, δεν ακούμε τίποτε άλλο και δε διαβάζουμε τίποτε άλλο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την Τρόικα!
Έρχονται, φεύγουν, κόβουν, ράβουν, μειώνουν μισθούς και συντάξεις, βυθίζουν τη χώρα στην ύφεση, η ανεργία καλπάζει και η εξαθλίωση εξαπλώνεται σαν τη χολέρα!.. Εύγε στους εθνοπατέρες μας, που μας οδήγησαν σ' αυτήν την Κατοχή! Εμείς οι μεγαλύτεροι, οι γεννημένοι πριν από το 1940, γνωρίσαμε και τη Γερμανική Κατοχή (1941-1944).
Ζήσαμε το Β' Παγκόσμιο πόλεμο, την πείνα και τη δυστυχία, αλλά είχαμε αγωνιστικό φρόνημα, αντισταθήκαμε στους εχθρούς, ελπίζαμε και πιστεύαμε ότι μια μέρα θα απελευθερωθούμε, όπως και έγινε πολύ σύντομα τον Οκτώβριο του 1944!
Ακολούθησαν τα μαύρα, εμφύλια χρόνια! Πέρασαν κι αυτά με πληγές και ανυπολόγιστες συνέπειες για το Έθνος μας! Ας όψονται η διχόνοιά μας και οι ραδιουργίες των ξένων Δυνάμεων, όπως πάντα!..
Αν αυτή η Κατοχή ήρθε και επιβλήθηκε από την ανικανότητα των Κυβερνήσεών μας να διαχειριστούν την οικονομία της, την αξιοπρέπειά της και την υπερηφάνεια του Ελληνικού λαού (υπήρξαν και δημαγωγικές συμπεριφορές) υπάρχει και μια άλλη μορφή Κατοχής, που είναι πολύ πιο επικίνδυνη! Είναι η Ξενόγλωσση Κατοχή!..
Γι' αυτήν την Κατοχή είναι ως ένα βαθμό υπεύθυνο και πάλι το κράτος μας, όμως τη μεγαλύτερη ευθύνη την φέρνουμε εμείς, οι Έλληνες πολίτες, αλλά και οι Πνευματικοί άνθρωποι!
Πολλά Μέσα Ενημέρωσης, Κανάλια, Εφημερίδες και Περιοδικά φέρουν ξενόγλωσσες ονομασίες, αποφεύγω συγκεκριμένες αναφορές για να μη μεροληπτήσω, όπως και πάρα πολλά προϊόντα. Τα δε περίπτερα είναι τυλιγμένα από έντυπα με ανάλογους τίτλους, λες και δεν υπάρχουν αντίστοιχες λέξεις στη γλώσσα μας, την ωραιότερη και κυριολεκτικότερη γλώσσα του κόσμου!
Εκείνο όμως, που είναι εξοργιστικό, αποκαρδιωτικό και λυπηρό, είναι οι επιγραφές στα πάσης φύσεως καταστήματα! Δε θα είμαι υπερβολικός, αν πω πως σε ποσοστό 70-90 τοις εκατό είναι ξενόγλωσσες!!!
Αυτό τουλάχιστο διαπιστώνω στην πόλη μας, τα Ιωάννινα, όπου ζω εδώ και 60 χρόνια, με κάποια διαλείμματα φυσικά και με μια μακρόχρονη θητεία στη Ζωσιμαία Σχολή.
Σ' αυτήν την κατάντια ποιος μας οδήγησε, ποιος μας την επέβαλε; Κάποιος ξένος, κάποιος αλλόφυλος, κάποιος Τροϊκανός; Όχι βέβαια! Δυστυχώς εμείς οι ίδιοι!..
Συνεπώς μας λείπει η Ελληνική αξιοπρέπεια, η Ελληνική υπερηφάνεια, ο σεβασμός στη γλώσσα μας και στην παράδοσή μας!..
Με τον τρόπο αυτό οδηγούμαστε στην αλλοτρίωση και συνεργούμε στην πραγματοποίηση των σκοτεινών σχεδίων του Κίσιγκερ, ο οποίος πριν από 20 χρόνια περίπου είπε και έγραψε: «Ο Ελληνικός λαός είναι ατίθασος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή να πλήξουμε τη γλώσσα του, τη θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά αποθέματά του, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας ενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτήν τη νευραλγική περιοχή, μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των Η.Π.Α.».
Το «για μας» ερμηνεύστε το, όπως νομίζετε.
Εγώ το ερμηνεύω και το συσχετίζω και με τη διχοτόμηση της Κύπρου, που προηγήθηκε μεν, αλλά οι ιδέες αυτές του υπουργού Εξωτερικών των Η.Π.Α. φώλιαζαν στο μυαλό του από τότε και για τα συμφέροντα της καταγωγής του, όχι μόνο των Η.Π.Α.!
Την άποψή μου αυτήν τη θεμελιώνω από αυτά, που έλεγε, στους Ισραηλίτες τον Ιανουάριο του 1974 για να τους πείσει να υποχωρήσουν στις απαιτήσεις του Αιγυπτίου προέδρου Σαντάντ. Τότε ζούσα στο Κάιρο με απόσπαση στην Αμπέτειο Σχολή.
«Υποχωρήστε και σας υπόσχομαι ένα πυρηνικό αεροπλανοφόρο μόνιμα έξω από τα χωρικά σας ύδατα»!!
Πυρηνικό αεροπλανοφόρο για τους αφελείς!..
Αυτό το πυρηνικό αεροπλανοφόρο, το μόνιμα έξω από τα χωρικά σας ύδατα ήταν η Κύπρος μας δυστυχώς με την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου!..
Κλείνοντας απευθύνω θερμή παράκληση από τα βάθη της ψυχής μου σε όσους εμπίπτουν στις επισημάνσεις μου αυτές.
Απαλείψτε αυτές τις ξενόγλωσσες επιγραφές, διώξτε την ξενομανία από εκεί που ήρθε και υψώστε την Ελληνική υπερηφάνεια, γιατί αλλιώς πολύ σύντομα θα χάσουμε την Εθνική μας ταυτότητα!..
Από τη φτώχια και την πείνα κάποιοι θα μείνουμε, από την αλλοτρίωση όμως κανένας!..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

iΔυστυχώς οι πολιτισμοί γράφονται από το εμπόριο.
Όταν ο Ναπολέων έχασε στο Βατερλώ είπε: "Πως μπόρεσε ένα έθνος μαγαζάτορων να με νικήσει;"
Σήμερα το "πνεύμα", απ' όπου κι αν προέρχεται, δημοσιεύεται στην Αγγλική, στα επίσημα περιοδικά.
Δυστυχώς είναι και αυτό είδος εμπορίου.
Στην χώρα μας ας αρχίσουμε να παράγουμε πατάτες και θα δούμε για τ' άλλα.
Χάρης Λαμπρίδης