Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Μπορείτε να ψήσετε ποπ κορν με κινητά τηλέφωνα!

Τα κινητά τηλέφωνα, σε κατάσταση κλήσης (και συνομιλίας) λειτουργούν σαν φούρνοι μικροκυμάτων, και επομένως μπορούν να ψήσουν ποπ κορν ή αν μαζευτούν όλα τα κινητά ενός σχολείου μπορούν να ψήσουν μέχρι και αρνί. Δεν θα το πίστευα ποτέ, μέχρις ότου είδα το βίντεο

3 σχόλια:

Π είπε...

Και γιατί σου αρκεί ένα βίντεο για να το πιστέψεις; Το δοκίμασες ο ίδιος να δεις αν γίνεται;

http://www.youtube.com/watch?v=_CuRt_hnNWs
http://blog.wired.com/underwire/2008/06/cellphones-cant.html
http://urbanlegends.about.com/b/2008/06/10/cell-phone-popcorn.htm
http://www.snopes.com/science/cookegg.asp
http://www.cardosystems.com/pop/

Αρκουδπουρνάρ είπε...

Απόλυτα δίκιο. Σε ένα sec τα ξεχάσαμε όλα και παραδοχήκαμε στο "πίστευε και ΜΗ ερεύνα" αν και μου φαινόταν περίεργο να συμβαίνει κάτι το τόσο ανησυχητικό με τα κινητά. Θυμήθηκα ότι είχα δει και άλλα "επιστημονικά παράδοξα" βίντεο, αλλά και το γνωστό τρικ της κίνησης κλειδιού στο θρανίο με την "υπόγεια, κάτω από το θρανίο" κίνηση μαγνήτη. Τι σου κάνει η αλληλοεπιβολή, αλλά και η επίπλαστη γνώση που κουβαλάμε!

Π είπε...

Οφείλω να πω ότι με εντυπωσίασες (γιατί πολλοί έχουν ένα περίεργο είδος εγωισμού που δεν τους αφήνει να παραδεχτούν ότι κάπου μπορεί να έκαναν λάθος - και μάλιστα όταν ενσκήπτει έτσι κάποιος άγνωστος). Έχεις τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια και το θαυμασμό μου για την άνεση με την οποία αναγνωρίζεις μιά απρόσεχτη στιγμή σου. Μακάρι να ήταν όλοι σαν εσένα!