Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Άρχισαν οι ψαλμοί για τον Αντώνιο, χοροστατούντος του αρχιερέα της αποστασίας του 1965 Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!


Αθήνα
Η συζήτηση για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, ο οποίος θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μετά τις εκλογές, κυρίως σε περίπτωση που η ΝΔ αναδειχθεί πρώτο κόμμα, έχει ήδη ανοίξει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δεν δείχνει διατεθειμένος να μετακινηθεί από την πάγια θέση του περί ανάληψης της πρωθυπουργίας από τον αρχηγό του πρώτου κόμματος -άποψη που εξέφρασε και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Πέμπτης.

Από την πλευρά του, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο πως πρωθυπουργός θα είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, καθώς η πολιτική κουλτούρα της χώρας, σε περιπτώσεις που έχουν σχηματιστεί κυβερνήσεις συνεργασίας ή οικουμενικές, δεν ευνοεί κάτι τέτοιο.

Την Τετάρτη και στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Ξάνθη, η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου διατύπωσε τις επιλφυλάξεις της για το αν ο κ. Σαμαράς θα είναι πρωθυπουργός, σε περίπτωση που η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα και υπάρξει ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας.

Η κυρία Διαμαντοπούλου ρωτήθηκε ποιος θα μπορούσε να ηγηθεί σε πιθανή κυβέρνηση «εθνικής συνευθύνης», όπως την έχει περιγράψει ο κ. Βενιζέλος.

Η απάντησή της ήταν η εξής: «Στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουμε θέσει όρους. Πρέπει, όμως, να λάβουμε σοβαρά υπόψη ότι ο κ. Σαμαράς τον περασμένο Νοέμβριο, προκειμένου να συμμετάσχει στην κυβέρνηση συνεργασίας, έθεσε ως όρο να παραιτηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου, εκλεγμένος πρωθυπουργός από το 44% του ελληνικού λαού».

Από στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμάται αφενός ότι η δήλωση Διαμαντοπούλου δεν έγινε τυχαία και αφετέρου ότι δεν εκφράζει μόνο προσωπικές της απόψεις αλλά και την ηγεσία της παράταξης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: