Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Θα μας ξανακυβερνήσει μια άλλη Φρειδερίκη;


Ο προεκλογικός αγώνας με τον τρόπο που διεξήχθη ανέδειξε το ΠΑΣΟΚ ως την 5η συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας. ΠΟΛΑΝ, ΔΗΣΥ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ και ΠΑΣΟΚ συνιστούν το τσίρκο της "εθνικής συνευθύνης" που φιλοδοξεί να στείλει πιο βαθιά στα Τάρταρα τη Χώρα.
Αυτή η οπισθοδρομική κομπανία πολιτεύεται με τη νοοτροπία των αυλόδουλων κομμάτων της δεκαετίας του πενήντα, όταν η εύνοια της Αυλής ήταν το πιστοποιητικό για να κυβερνήσει κάποιος τη χώρα.
Τώρα απλά η αυλή της Γερμανίδας Φρειδερίκης αντικαταστάθηκε από την αυλή της Μέρκελ και του Σόιμπλε, που έχουν το θράσος να παρεμβαίνουν ανοιχτά στα εσωτερικά μιας ανεξάρτητης υποτίθεται χώρας και να υποδεικνύουν ποιοι είναι κατάλληλοι και να την κυβερνήσουν!
 Έτσι μετά την επιστροφή της χώρας στις οικονομικές συνθήκες που επικρατούσαν το 1950 με 1960, τώρα ολοκληρώνεται η τραγωδία με την δημιουργία ενός σκηνικού που παραπέμπει στον πολιτικό Μεσαίωνα εκείνης της εποχής με τους εκβιασμούς, τις καθημερινές αποστασίες και την τρομοκρατία..
Απέναντι σε αυτή την Ιερά Συμμαχία των "Προθύμων" ορθώνεται η εμβληματική μορφή του νεαρού Αλέξη Τσίπρα, που όπως απέδειξε και με τη χθεσινή του παρουσία στη διακαναλική  συνέντευξη είναι ένας αυθεντικός λαικός Ηγέτης, με σπάνια χαρίσματα για την ηλικία του.
Αρετές και χαρίσματα που ύστερα από  δεκαετίες συγκεντρώνει ένα πρόσωπο από τον πολιτικό χώρο που προέρχεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε το θλιβερό προνόμιο να τρώει όπως ο Κρόνος τα καλύτερα παιδιά του.
Ανθεκτικός ο Αλέξης Τσίπρας, αφού άντεξε στον λάκκο των λεόντων της παραδοσιακής και σταλινίζουσας ενίοτε παράταξής του, καλείται τώρα να αποδείξει τις αρετές του σε ένα νέο σκληρότερο πολιτικό πεδίο.
Και όλα δείχνουν ότι τα πάει μέχρι στιγμής περίφημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: