Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Οταν οι άνθρωποι γίνονται χειρότεροι από τα ζώα

Το άκουσα από την κόρη μου προχτές το βράδυ(7 Ιουνίου). "Στο Πανεπιστήμιο βρήκανε 12 νεκρά σκυλιά! Δηλητηριασμένα!". Με φρίκη... Κάποιοι καλοί "άνθρωποι" κάνανε αυτό που "έπρεπε". Εξόντωση. Ενοχλούν; Εξόντωση. Το λένε και "ευθανασία". Τα σκυλιά αυτά τριγυρνούσαν ελεύθερα στους μεγάλους χώρους της Πανεπιστημιούπολης. Κάποιοι φοιτητές ή άλλοι ζωόφιλοι τα ταϊζανε. Με μερικά είχανε γίνει και φίλοι. Τα ζώα δεν πειράζαν και δεν ενοχλούσαν κανένα. Είχαν γίνει ένα είδος μασκώτ, και μπορούσε κανείς να τα δει να τρέχουν ελεύθερα, ίσως και χαρούμενα, ανάμεσα στα κτίρια και στις πρασινάδες του απέραντου αυτού χώρου. Κάποιοι, βέβαια, θεωρούσαν οτι αυτή η εικόνα απάδει με την εικόνα ενός σύγχρονου Πνευματικού Ιδρύματος. Αντί λοιπόν να μεριμνήσουν, ώστε αυτά τα ελεύθερα ζώα να βρουν μια στέγη, κάτι τέλος πάντων, που να ταιριάζει στα γούστα τους, προτίμησαν την ευκολότερη λύση. Αυτήν που εφάρμοσαν και οι ναζί στους ανθρώπους. Εξόντωση! Φρικτός και επώδυνος θάνατος! Οι παρακάτω φωτογραφίες αποτρόπαιες. Μια γροθιά στο στομάχι.

Το δικό μας Πανεπιστήμιο δεν έχει να δείξει τους νεκρούς (ανθρώπους) που έχει το Πολυτεχνείο. Εχει όμως και και αυτό τους νεκρούς του: Τον Αγνωστο, τον Αγνωστο, την Αγνωστη, τον Αγνωστο,... Ισως να είχαν και ονόματα. Τι σημασία έχει; Γιαυτά ποτέ δεν θα υπάρξει ένα μνημείο, μήτε θα κατατεθούν ποτέ στεφάνια...
Από τη σφαγή, γλύτωσαν και τεσσερα (4) χαριτωμένα κουτάβια. Τα βρήκαν να κλαίνε πάνω από τη νεκρή μάνα τους. Αν κάποιος έχει διάθεση να επανορθώσει το κακό, έστω κι έτσι, ας κάνει μια καλή πράξη: Ας υιοθετήσει κάποιο. τηλ. επικοινωνίας: 6970403019.



ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ.

Οι φοιτητές πήραν την πρωτοβουλία να ιδρύσουν και ένα Σύλλογο (Μπράβο, παιδιά!):

Σχετικά ιδρύθηκε και σχετικό γκρουπ στο Facebook. Περισσότερες πληροφορίες για το γεγονός, βρείτε επίσης εδώ

2 σχόλια:

Μαριανα είπε...

Πάντως τα σκυλιά δεν ήταν πάντα τόσο φιλικά, να λέμε και την αλήθεια. Βρήκαν τώρα μέρος όσοι δε θέλουν το σκυλί να το εγακαταλείπουν στους χώρους του Πανεπιστημίου. Δε συμφωνώ βέβαια με την δηλητηρίαση των σκυλιών, η λύση είναι ένας χώρος για τα αδέσποτα, μέριμνα της πολιτείας.
Πρώτα να τα βάλουμε με τους έξυπνους που εγκαταλείπουν το κατοικίδιό τους, μετά για την πολιτεία και στο τέλος για την φόλα.

Stergios Nastopoulos είπε...

Μήπως έχετε κανένα στοιχείο οτι τα θύματα δάγκωσαν ή επιτέθηκαν σε κάποιον; Το ζήτημα της εγκατάλειψης είναι γνωστό. Σε μεγάλο βαθμό οφείλεται σε κυνηγούς, που αφού δεν τους "κάνουν" τα σκυλιά για τη "δουλειά" τους πια, τα παρατάνε. Είναι επίσης γνωστό οτι τα επιθετικά σκυλιά μαθαίνουν να είναι επιθετικά από τα αφεντικά τους. Ακόμα και τα γνωστά pitbull δεν είναι από μόνα τους επιθετικά, εχω συναντήσει φιλικότατα τέτοια σκυλιά. Σε κάθε περίπτωση η αμέλεια της Πολιτείας δεν αντιμετωπίζεται ΠΟΤΕ με φόλα. Το πρόσωπο ενός πολιτισμού μιας πόλης φαίνεται από τη συμπεριφορά στα ζώα. Γιατί αυτά πάντα βρίσκονται σε μειονεκτική θέση. Για το συγκεκριμένο γεγονός επικρατεί η γνωστή homerta. Πολύ φοβούμαι οτι το γεγονός δεν προέρχεται από "αυθόρμητους" ή "αγανακτισμένους" πολίτες, αλλά είναι συνειδητή και διατεταγμένη εξόντωση. Οι ενδείξεις σ' αυτό παραπέμπουν. Δεν υπάρχει κανένας φορέας να διατάξει δικαστική έρευνα; Δυστυχώς... (Η λέξη παραπέμπει στη Μαφία).