Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010

Με 156 βουλευτές πλέον το ΠΑΣΟΚ, μετά τη διαγραφή του Πρεβεζάνου βουλευτή Βαγγέλη Παπαχρήστου.


Την άμεση αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, προκάλεσε η απόφαση του βουλευτή Πρεβέζης του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Παπαχρήστου, να καταψηφίσει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τις αλλαγές στις Δ.Ε.Κ.Ο. και τα εργασιακά.
Γιος του αγωνιστή της Αριστεράς Καλλίμαχου Παπαχρήστου, ο Βαγγέλης Παπαχρήστος υπήρξε από τους νεότερους κρατούμενους της Χούντας,σε ηλικία μόλις 18 ετών πέρασε από δίκη στο Στρατοδικείο Ιωαννίνων στις 9 Ιουλίου 1974, για συμμετοχή στην οργάνωση "Άρης Βελουχιώτης" και βασανίστηκε.

Μέλος του ΚΚΕ και αργότερα μέλος της Κ.Ε. του κόμματος του Περισσού, αποχώρησε το 1989 διαφωνώντας με την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου.
Στη συνέχεια μετεπήδησε στο ΠΑΣΟΚ και ήταν επί χρόνια σύμβουλος και συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου κατά την διάρκεια της θητείας στο Υπουργείο Εξωτερικών.Τον Μάρτιο του 2004 εκλέχτηκε βουλευτής Πρέβεζας με το ΠΑΣΟΚ.
……………………………………………………
«Κι αν δεν μπορείς να κάνεις την πολιτική, όπως το θέλεις. Τούτο προσπάθησε, όσο μπορείς, μην την εξευτελίσεις…».Παραφράζοντας τον Καβάφη, ο βουλευτής Βαγγέλης Παπαχρήστος ήρθε στη Βουλή, για να καταψηφίσει το επείγον νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, μια απόφαση που τον οδήγησε να βρεθεί από τον Γιώργο Παπανδρέου εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
«Είχε ορκιστεί στην οικογένειά του ότι θα πει ''όχι'' στο πολυνομοσχέδιο και έτσι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα διαφορετικό…» είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού Χρήστος Αηδόνης, ο οποίος μέχρι και την τελευταία στιγμή προσπαθούσε να πείσει τον Πρεβεζάνο βουλευτή να μην καταψηφίσει.

«Εγώ το ξέρω εδώ και μερικές μέρες. Έχω δοκιμάσει τα πάντα να τον μεταπείσω. Σήμερα ήπια τρία χάπια για το στομάχι μου, αλλά έχουν δίκιο όσοι μιλάνε για ηπειρώτικα κεφάλια» συνέχισε να λέει με παράπονο ο υφυπουργός.
«Κύριε Παπαχρήστο, θα βγείτε σε κανένα κανάλι;» τον ρώτησε ένας τηλεοπτικός συντάκτης.

«Με είχατε καλέσει και χθες και μου λέτε αν θα βγω και σήμερα;» του απάντησε ο βουλευτής, κοιτάζοντάς τον με τρόπο απαξιωτικό για το όψιμο ενδιαφέρον.Ήταν λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του Φίλιππου Πετσάλνικου ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τίθεται εκτός Κ.Ο..
Ο Βαγγέλης Παπαχρήστος έπινε, ωστόσο, ήρεμος το καφεδάκι του και απολάμβανε το τσιγαράκι του. Ακόμα κι όταν στην οθόνη του κινητού εμφανίστηκε η φωτογραφία της όμορφης συζύγου και της πανέμορφης κόρης, συνέχισε την κουβέντα του.«Το ξέρουν οι δικοί μου άνθρωποι. Τους είχα ενημερώσει. Ήταν πολιτική απόφαση.Ένα χρόνο τώρα διαβάζω μέχρι τις έξι το πρωί. Βγήκαν τα μάτια μου. Δεν ήρθα ξαφνικά εδώ και είπα θα πιω ένα καφέ και θα πάω μέσα να καταψηφίσω. Ξέρω τι έκανα συνειδητά, το ήξεραν και στο ΠΑΣΟΚ» διευκρίνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής.
«Κάνε ό,τι σου πει η καρδιά σου» μάθαμε ότι του είχε πει η γοητευτική σύζυγός του. Αυτό έκανε και κείνος και ας είναι προσωπικός φίλος του Γιώργου Παπανδρέου.

Περισσότερα ΕΔΩ πατώντας

1 σχόλιο:

Αρκουδπουρνάρ είπε...

Από το έκτακτο Στρατοδικείο Ιωαννίνων στην τελευταία δικάσιμο στις 9 Ιουλίου 1974 καταδικάστηκαν σε πολυετείς φυλακίσεις για παράβαση του ΑΝ 509 και αποφυλακίστηκαν με την πτώση της δικτατορίας αφού παρέμειναν αρκετό χρόνο και προφυλακισμένοι ως μέλη της οργάνωσης ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ, οι:
1. Μανόπουλος Θωμάς του Κωνσταντίνου
2. Παπαχρήστου Ευάγγελος του Καλλιμάχου,
3. Παπαζαχαρίας Αλέξανδρος του Ζαχαρία
4. Λαϊνάς Φώτιος του Δημητρίου
5. Ανωγιάτης Αθανάσιος του Γεωργίου
6. Μπέκας Παναγιώτης του Απόστολου
7. Ταμπουρέας Σωτήριος του Ευστρατίου
8. Κίκερης Κωνσταντίνος του Παναγιώτη
9. Γουρνάρης Λάμπρος ή Ιπποκράτης του Αποστόλου
10. Γουρνάρης Σπυρίδων του Ευσταθίου
11. Καράλης Χρήστος του Νικολάου
12. Ζώτος Σπυρίδων του Χρήστου
13. Τζίμας Σπυρίδων του Χαραλάμπους
14. Καλησπεράτης Τηλέμαχος του Αντωνίου
15. Μέγας Βασίλειος του Ευαγγέλου
16. Τζόκας Παναγιώτης του Σταύρου
17. Σταμέλος Βασίλειος του Χαραλάμπους
18. Σπαρτιάτης Δανιήλ του Ιωάννου
19. Τζεδάκης Αντώνιος του Χαριλάου
20. Αυδίκος Ευάγγελος του Γρηγορίου
21. Κουλουριώτης Αθανάσιος του Δημητρίου
22. Σκούρας Γεώργιος του Αλκιβιάδη
23. Κολοκυθάς Εμμανουήλ του Ιωάννου
24. Φιωτάκη Καλλιόπη του Στυλιανού
25. Κακαβούλης ή Κομποθέκλας Σπυρίδων του Κοσμά

Πηγή: ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 89,2 - 21 Απριλίου 1967 - 43 χρόνια από τον "ΓΥΨΟ" της Χούντας!!! Oνόματα Ηπειρωτών που καταδικάστηκαν από το Στρατοδικείο Ιωαννίνων -