Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Σκηνές εξαλλοσύνης στην ορκωμοσία του Δημάρχου Δημητσάνας.Τρελλός παπάς βάφτισε τον δεσπότη



Αγαπάτε αλλήλους!
Τα του καίσαρος τω καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ!
Μην βροντοχτυπάς την πατερίτσα! (από γνωστό λαϊκό άσμα)
....................................................................................
Οι πρώτοι δώδεκα μαθητές / απόστολοι είναι καταγεγραμμένοι στο Κατά Ματθαίον 10:2-4, «Τα ονόματα των δώδεκα αποστόλων του Ιησού είναι τα εξής:
Πρώτος ο Σίμων, που λέγεται Πέτρος, κι ο αδερφός του ο Ανδρέας,
ο Ιάκωβος, γιος του Ζεβεδαίου, κι ο αδερφός του ο Ιωάννης,
ο Φίλιππος κι ο Βαρθολομαίος,
ο Θωμάς κι ο Ματθαίος ο τελώνης,
ο Ιάκωβος, γιος του Αλφαίου, και ο Λεββαίος, που επονομάστηκε Θαδδαίος,
ο Σίμων ο Κανανίτης κι ο Ιούδας ο Ισκαριώτης, αυτός που τον πρόδωσε».
Η Αγία Γραφή αναφέρει επίσης τα ονόματα των δώδεκα μαθητών / αποστόλων στο Κατά Μάρκον 3:16-19 και στο Κατά Λουκά 6:13-16.
Στη σύγκριση των τριών περικοπών, υπάρχουν μερικές ελάχιστες διαφορές στα ονόματα. Φαίνεται πως ο Θαδδαίος ήταν επίσης γνωστός ως «Ιούδας, γιος του Ιακώβου» (Κατά Λουκά 6:16) και ο Λεββαίος (Κατά Ματθαίον 10:3).
Ο Σίμων ο Ζηλωτής ήταν επίσης γνωστός ως Σίμων ο Κανανίτης (Κατά Μάρκον 3:18). Ο Ιούδας ο Ισκαριώτης, που πρόδωσε τον Ιησού, αντικαταστάθηκε από τον Ματθία (βλέπε Πράξεις 1:20-26).
Μερικοί δάσκαλοι της Βίβλου βλέπουν τον Ματθία ως «άκυρο» μέλος των δώδεκα αποστόλων, και πιστεύουν ότι ο Απόστολος Παύλος ήταν η επιλογή του Θεού για να αντικαταστήσει τον Ιούδα τον Ισκαριώτη σαν δωδέκατος απόστολος.



...........................................................................................................................
Μα πιο πολύ μιλώ για τους ψαράδες που αφήσανε τα δίκτυα τους και πήρανε τα βήματά Του, και όταν αυτός κουράστηκε, αυτοί δεν ξαποστάσαν,
και όταν αυτός δοξάστηκε, αυτοί στρέψαν τα μάτια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: