Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011

Ο ιατρικός κόσμος ψηφίζει


Ο ιατρικός μας κόσμος.

Οι άριστοι των πανελληνίων εξετάσεων, οι επιμελέστεροι των φοιτητών, οι δοκιμασμένοι στα ξένα Πανεπιστήμια συνάδελφοι, οι ακούραστοι πολεμιστές της ζωής, οι πολλές βαθμίδες μετεκπαίδευσης και εξειδίκευσης διαμόρφωσαν ένα σώμα ιερό και άριστο. Ένα ετερογενές συνονθύλευμα παιδείας και ιδανικών, μια διαστρωμάτωση που έχει ένα κοινό απέναντι στην πραγματική εξουσία του χρήματος και του συστήματος. Μας φοβούνται και την γνωστή ψευτοεξουσία μας σε ζωή και θάνατο κοιτούν να την ουδετεροποιήσουν σε όλα τα κόμματα, να θάψουν την εμπιστοσύνη που έχει ο κόσμος απέναντι στη δουλιά μας. Τη φήμη την πρόσκαιρη που έχουμε κατακτήσει με τις σπουδές, το νιονιό και την εμπειρία μας δίπλα στον ανθρώπινο πόνο.

Εσείς με τη δουλιά σας είστε δίπλα στη κακοποιημένη γυναίκα, στον ανασφαλή άνεργο, στη μελαγχολική συνδρομή, στο οξύ ως καταιγίδα χειρουργικό περιστατικό, στο απρόσμενο πολυτραυματία, στην φυσική αποκατάσταση του αναπήρου, στη τρυφερότητα της παιδικής νόσου, στον απρόβλεπτο τοξικομανή και την καθημερινότητα του χρονίως πάσχοντα. Οι διαγνώσεις σας έχουν τη διάκριση που δύσκολα φτάνει ένα από τα καλύτερα τμήματα της ΕΛΑΣ, του λεγομένου των ανθρωποκτονιών. Η ανεκτικότητα και η ανωτερότητα φτάνει την ευθυκρισία του άνω της 20ετίας Εφέτη και οι θεραπευτικές σας συνδρομές κάνουν κοινοβουλευτικούς ηγέτες και νομοθέτες πολυετείς να ζηλεύουν τα άμεσα αποτελέσματα και την υστεροφημία σας.To ψυχογράφημα της κοινωνίας που καθημερινά παίρνετε στην επαφή σας με τον ασθενή δεν μπορεί να περνά σαν ψυχανέμισμα ή σαν ψυχορράγημα αδιαφορίας. Ινδάλματα σαν τον Θεόδωρο Αρεταίο, τον Μαρίνο Γερουλάνο, τον Πέτρο Κόκκαλη, τον Κ. Λούρο, τον Σεγδίτσα, τον Κ. Γαρδίκα, τον Δ. Ικκο και τον Γ. Παπανικολάου, τον Μίχα τον Αν. Παπαϊωάννου και τον Κ. Τούντα, τον Δ. Λαζαρίδη , τον Β. Γολεμάτη, τον Γρ. Λαμπράκη , τον Δοξιάδη και τον άγνωστο επαρχιακό γιατρό μένουν ακόμα σε όσους το ψάχνουν φωτεινοί φάροι με τα έργα και τις ημέρες τους.

Εσείς είστε σήμερα που στο ΕΣΥ καλείστε να υπερασπιστείτε ένα πουκάμισο αδειανό. Μια υπερφορτωμένη κακοπληρωμένη δουλιά στα Νοσοκομεία και στα ΙΚΑ για ρυθμούς που αντιστοιχούν σε 3-4 γιατρούς έκαστος. Η Πατρίδα στέλνει αλλού χρήματα πχ στους μερισματούχους τραπεζών και δημιουργεί ελλείψεις προσωπικού. Εντατικοποίηση εργασίας, νεύρα φθορά, προεμφραγματικές καταστάσεις για ασθενείς και θεράποντες. Στο ΙΚΑ θέλει ενδελεχή ενημέρωση στους ασθενείς μας κοιτώντας τους στα μάτια για τις ουρές ,τις ελλείψεις ,τις γραφειοκρατικές ταλαιπωρίες. Οι συνάδελφοι δουλεύουν για τρείς ο καθένας η Διοίκηση ρεμβάζει και καθυστερεί την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, υπερκοστολογημένα PC, η απεργοσπαστική «λύση» των συναδέλφων του ΟΠΑΔ δεν ικανοποίησε κανένα από τα τρία συμβαλλόμενα μέρη. Ο ΕΟΠΥΥ αντί να οργανώσει σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, απειλεί το βιοτικό επίπεδο ακόμα και την ύπαρξη των αυτοαπασχολουμένων γιατρών.

Η «στάση πληρωμών» του δημοσίου και των ασφαλιστικών οργανισμών προς τους γιατρούς συνεχίζεται. ΟΙ ασθενείς συνάδελφοι έχουν ζήσει από το πλούσιο ταμείο μας τις 8μηνες καθυστερήσεις σε αναλώσιμα παραϊατρικά και 10μηνο στην απονομή συντάξεων. Έχω γράψει πάνω από 10 φορές στο blog που με ταξιδεύει στο διαδίκτυο κριτική και λύσεις για τα σημερινά οικονομικά προβλήματα της Πατρίδας μέσα στο 18μηνο διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα και είναι μέρος του προβλήματος μαζί με τις κυβερνήσεις ΝΔ δεν είναι ικανοί ούτε να εισπράξουν φόρους από τους ημέτερους, ούτε να ελαττώσουν τις δικές τους κρατικές σπατάλες ούτε να καλλιεργήσουν έδαφος γόνιμο για τουρισμό, ναυτιλία, οικοδομή και άλλους παραγωγικούς τομείς που φέρνουν έσοδα στο κράτος. Είδαμε όλο αυτό τον καιρό ψευτιά, δημιουργία ψευδοδιλλημάτων και φοβικών συνενοχικών συνδρόμων, δυσφήμηση της χώρας και χονδροειδή υπονόμευση με νέα δάνεια της ληστρικής σωτηρίας που επεφύλασσαν για τον ελληνικό λαό. Κανένα μέτρο για τις τράπεζες, τις εξωχώριες εταιρείες, τις μεγαλοκαταθέσεις στο εξωτερικό, τις ληστρικές συμβάσεις των πολυεθνικών του φαρμάκου που όπως απάντησε ο Σαχινίδης με τζίρο ετησίως τα 9 δις φορολογούνται μόνο με 80 ψωρο εκατ.! (κοινοβ. Έλεγχος βουλευτή κου Κουρουπλή). Ξέρω πολλούς από σας που αναρωτιέστε γιατί η ομεπραζόλη στη χώρα μας έπεσε στα 15 από 19 ευρώ όταν σε όλη την Ευρώπη τιμάται 2-4 ευρώ το ίδιου περιεχομένου κουτί! Μόνο η Siemens είχε το προνόμιο να δίνει μίζες σε αυτό τον τόπο; Είμαστε οι πρώτοι που μιλήσαμε για επίορκους διεφθαρμένους συναδέλφους στους χώρους εργασίας και έμπρακτα δείξαμε το δρόμο με τις ζωές μας μέχρι εκεί που ορίζει το κοντάρι μας, κατά την ρήση του Λακεδαίμονα βασιλέα Αγησίλαου.

Τα έντυπα παπαγαλάκια τους συλλήβδην παρουσιάζουν τους γιατρούς του Κολωνακίου φοροφυγάδες, τους γιατρούς του ΙΚΑ ρέκτες ιδιωτικής πελατείας και υποστηρίζουν σε επίπεδο λόμπι τους μεγαλοεισαγωγείς «Κουβανέζικων» υλικών ορθοπεδικής και χειρουργικής χρήσης. Η επιστήμη μας δίδαξε τη γλώσσα της αληθείας και ξέρουμε πολύ καλά ότι οι Μάνατζερ στα νοσοκομεία και οι σύμβουλοι παρά τους υπουργούς αλλά Μόσιαλου, Λιαρόπουλου, Σπηλιώτη, Νεκτάριου, έφεραν τη μελέτη των προβλημάτων στα 40 χρόνια κοσκίνισμα για το αυτονόητο, την ζητούμενη εντιμότητα. Απλά η απαράδεκτη ανοχή και ανεκτικότητα έφερε τους ΙΣΑ , ΠΙΣ σε υποβάθμιση συμμετοχής στα δρώμενα ακόμα και όταν έπαιρναν συλλογικές αγωνιστικές αποφάσεις που πατούσαν στην πραγματικότητα όπως την συμβολική κατάληψη του Υπουργείου. Εύκολο το χάπι της αυτόνομης δράσης καθενός μας τέλεια συμβατό με τις επιταγές του ΔΝΤ για εξευτελιστικές ατομικές συμβάσεις. Είδατε πουθενά να αλλάζει η θέση κωπηλάτη που απολαμβάνει ο νέος επιστήμονας ο ειδικευόμενος που στηρίζει με την κακοπληρωμένη εργασία του τις επιλογές άλλων; Είδατε πουθενά κρίσεις με αξιοκρατία τις εποχές του βυζαντινισμού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Είδατε έλεγχο στα οικονομικά του ΤΣΑΥ 10 συναπτά έτη;, περιμένετε με χρεοκοπημένο το ΕΤΑΑ από τους δικηγόρους να αφήσουν αποθεματικά για μας, είδατε αξιόλογη πλειοψηφική εκπροσώπιση του ΠΙΣ που συναγωνίζονται ποιος θα φωτογραφηθεί δίπλα στον Γιαννόπουλο και τον Γιακουμάτο. Ειδικά εμείς στο ΙΚΑ ξέρουμε καλά την εξαπάτηση και τους συνταξιοδοτικούς μας στόχους της παρέας Πατούλη –Βλασταράκου με την 5ετή κωλυσιεργία σε ένα γραφειοκρατικό διαγωνισμό που έκαναν χαρτιά 8000 εξαπατημένοι συνάδελφοι και έμεινε στις Νεοδημοκρατικές καλένδες. Η και για αυτό να χρεώσουμε τον υπερδήμαρχο Κακλαμάνη που στην ευαγή θητεία του από Αριστοτέλους άφησε ένα σοβαρό μεν Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας αλλά άπειρα ανεξόφλητα χαρτιά κόπων και εφημεριών μας στο ντουλάπι. Ξεχνάμε εμείς οι γιατροί τόσο εύκολα τους αριστοκράτες φαφλατάδες που με ένα τηλεφώνημα απαιτούν επί χρόνια την ανοχή και την συνενοχή σας, διαγκωνιζόμενοι σε μια γελοία σταυροδότηση; . Ρωτήστε τους φίλους σας των κυβερνητικών παρατάξεων πόσα ΔΣ ανάλωσαν για να προτιμήσουν τον «επιμελέστερο» των ασφαλιστών τον φερέγγυο έγκλειστο Παύλο Ψωμιάδη της Ασπίς Πρόνοια!

Τη γιατριά της χώρας μην τη παραδίδετε φασόν και δεδομένη σε κανένα. Η ψήφο στο όνειρο και τη συμμετοχή στη λύση προβλημάτων θα επουλώσει τις πληγές μας στο κοινωνικό κράτος και να ξέρετε ότι στις διαδηλώσεις στο Μπαχρέιν το σύστημα του σουλτανάτου ήδη συνέλαβε γιατρούς και νοσοκόμες για περίθαλψη τραυματιών από διαδηλώσεις στα νοσοκομεία. Οι ιδέες για αγκαζάρισμα δημοσίων κλινών από ιδιωτικές ασφάλειες με 200 εκατ έσοδα τάχα προϋπολογισμένα μόνο την ανεδαφική προεκλογική αφέλεια άσχετων ενσωματωμένων στυλ κου Μόσιαλου εκφράζουν.

Ειδικά για τους συναδέλφους που νομίζουν την εποχή ΔΝΤ και μνημονίων, της εγκληματικότητας και του εθνικού ξεπουλήματος ότι είναι ατομικά βολεμένοι σφάλουν. Δεν είμαστε τόσο ευκολόπιστοι να εμπιστευτούμε κάτι γιατρούς στυλ φιλότουρκου Ολι Ρεν, του κατ΄ αναγγελία «συναδέλφου» Ντομινικ Στρος Καν, του πολυέξοδου Μπαρόζο (57.000 υπάλληλοι η ΕΕ αντί για 1500!) του γαλανομάτη Δανού τροϊκανού που προσπαθεί να πείσει έλληνες και ξένους επενδυτές για το φαγοπότι της χώρας μας όπως τους άνοιξε την όρεξη ο υπάλληλός τους Παπανδρέου. Όταν μια χώρα έρχεται σε δείκτες ανεργίας, ύφεσης, κατανάλωσης, εσόδων και εξόδων σε επίπεδα 10 ετών πίσω μέσα σε μια μεθοδευμένη ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ μην ευελπιστείτε ότι το τσουνάμι της εξαθλίωσης και της φτώχιας δεν θα ακουμπήσει την ψάθα σας! Ελάτε μαζί μας να κολυμπήσουμε σε σοσιαλιστικά νερά με ανθρώπινο πρόσωπο και δημοκρατία. Ζητούμενο η Αξιοπρέπεια και στη συνδικαλιστική μας εκπροσώπηση.

Πριν βιαστείτε να με πείτε αθεράπευτα ονειροπόλο σας καλώ να σκεφτείτε πως λέγονται αυτοί του δικομματισμού που περιμένουν σοβαρούς επενδυτές να σώσουν τη χώρα εν μέσω ύφεσης όταν οι δικοί μας έξυπνοι «πατριώτες» έχουν εκδράμει με τα μεγέθη 600 δις σε ήσυχα αφορολόγητα μουράγια…… Αυτόφωτες ας είναι πάντα οι επιλογές σας.

Διονύσης Λαμπαδάριος

Υποψήφιος για τις εκλογές ΙΣΑ, ΠΙΣ με την ΑΕΓ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από το Blogspot e-epiloges

Δεν υπάρχουν σχόλια: