Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Καταγγέλει την υπέρμετρη βία της Ελληνικής Αστυνομίας η Διεθνής Αμνηστία


Υπερβολική, αδιάκριτη χρήση χημικών
Υπέρμετρη βία της ελληνικής αστυνομίας καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία


Αθήνα
Τη χρήση «υπερβολικής βίας» από τις δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας κατά τις διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας καταδικάζει η Διεθνής Αμνηστία, παραθέτοντας μαρτυρίες για απαράδεκτες μεθόδους καταστολής στις ειρηνικές, σε μεγάλο βαθμό, διαδηλώσεις. Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος της Κομισιόν δηλώνει σχετικά με τα επεισόδια ότι δεν είναι ρόλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δίνει μαθήματα στην Ελλάδα, αλλά αναμένει από κάθε κράτος-μέλος να σέβεται το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά.
Η ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας εκδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης και σήμερα, Πέμπτη, δημοσιεύεται στην ευρωπαϊκή διαδικτυακή πόλη EUobserver σε άρθρο υπό τον τίτλο «Η Διεθνής Αμνηστία καταδικάζει τις μεθόδους καταστολής των ελληνικών διαδηλώσεων».

Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι «υλικό βίντεο και μαρτυρίες καταδεικνύουν την επαναλαμβανόμενη χρήση υπερβολικής βίας από την αστυνομία κατά την διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένης δυσανάλογης και αδιάκριτης χρήσης δακρυγόνων ουσιών και άλλων χημικών εναντίον ειρηνικών στην μεγάλη τους πλειονότητα διαδηλωτών».

«Εκπρόσωποι της Διεθνούς Αμνηστίας στη Πλατεία Συντάγματος έγιναν μάρτυρες περιστατικών όπου ειρηνικοί διαδηλωτές χτυπήθηκαν από αστυνομικούς» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας

«Ρίψη δακρυγόνων κατά τη σύγκρουση της ελληνικής αστυνομίας με τους διαδηλωτές στην Αθήνα.
Οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας δεν πρέπει να χρησιμοποιούν υπερβολική βία, όταν διαχειρίζονται καταστάσεις βίας κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών στην Αθήνα. Σύμφωνα με αναφορές, διαδηλωτές μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, όταν η Αστυνομία έκανε μαζική χρήση δακρυγόνων.

Οι συγκρούσεις εκτυλίχθηκαν κατά την διάρκεια διήμερης διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος εναντίον ενός μη δημοφιλούς νομοσχεδίου για μέτρα λιτότητας, που εγκρίθηκε σήμερα (29/06) από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

'Οι κατά κύριο λόγο ειρηνικές διαδηλώσεις των τελευταίων δυο ημερών αμαυρώθηκαν ξανά από μια μειονότητα ταραχοποιών που συγκρούστηκαν με την αστυνομία' δήλωσε ο Τζον Ντάλουσεν, Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

«Η αστυνομία έχει καθήκον να εμποδίσει τη βία και να συλλάβει τους υπευθύνους, αλλά πρέπει, επίσης, να διασφαλίσει ότι η χρήση βίας είναι αναλογική και ότι κατευθύνεται μόνο εναντίον των βίαιων διαδηλωτών. Δεν πρέπει να παρεμποδίζει το νόμιμο δικαίωμα της μεγάλης πλειονότητας των ειρηνικών διαδηλωτών να συναθροίζονται και να διαδηλώνουν στην Πλατεία Συντάγματος» επισημαίνει.

Συνδικαλιστικοί φορείς κήρυξαν χθες (28/06) 48ωρη γενική απεργία αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης να εισαγάγει νέα μέτρα λιτότητας. Η Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, απέναντι από το Κοινοβούλιο, είναι το σημείο συγκέντρωσης χιλιάδων διαδηλωτών κατά την διάρκεια της απεργίας.
Το ελληνικό κίνημα των «Αγανακτισμένων» συγκεντρώνεται ειρηνικά στην πλατεία επί πολλές εβδομάδες.

Υλικό βίντεο και μαρτυρίες καταδεικνύουν την επαναλαμβανόμενη χρήση υπερβολικής βίας από την αστυνομία κατά την διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένης δυσανάλογης και αδιάκριτης χρήσης δακρυγόνων ουσιών και άλλων χημικών εναντίον ειρηνικών στην μεγάλη τους πλειονότητα διαδηλωτών.

Εκπρόσωποι της Διεθνούς Αμνηστίας στη Πλατεία Συντάγματος έγιναν μάρτυρες περιστατικών όπου ειρηνικοί διαδηλωτές χτυπήθηκαν από αστυνομικούς.

Το νέφος των δακρυγόνων ουσιών στην Πλατεία Συντάγματος ανάγκασε μεγάλο μέρος διαδηλωτών να υποχωρήσει στο εσωτερικό του σταθμού του Μετρό στην πλατεία Συντάγματος και τους παρακείμενους δρόμους, από όπου συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους.

Πολλοί διαδηλωτές φέρονται να έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα που προκλήθηκαν από την εισπνοή δακρυγόνων ουσιών και αρκετοί διαδηλωτές και αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί».

Δήλωση της Κομισιόν

Είναι ευθύνη των ελληνικών Αρχών να διαχειρίζονται τα ζητήματα δημόσιας τάξης, δήλωσε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πία Αρεκίλντε, για τα επεισόδια στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας ότι το εκτελεστικό όργανο της Κοινότητας δεν έχει αρμοδιότητα επί του θέματος.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, η Πία Αρεκίλντε τόνισε ότι ρόλος της Επιτροπής δεν είναι να δίνει μαθήματα στην Ελλάδα, αλλά αναμένει από κάθε κράτος-μέλος να σέβεται το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά.

Κάθε πράξη βίας είναι λυπηρή και απαράδεκτη, επισήμανε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Newsroom ΔΟΛ

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Σαν είναι ο τράγος δυνατός δεν τον ε-σταίνει η μάντρα




Κατά συνείδηση θα ψηφίσει Μεσοπρόθεσμο και Εφαρμοστικό ο Σήφης Βαλυράκης

Κατά συνείδηση θα ψηφίσει ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης στη διαδικασία ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού Νόμου αφήνοντας ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο καταψήφισης τους όπως δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο κ. Βαλυράκης χαρακτήρισε τα οικονομικά μέτρα αναποτελεσματικά και άδικα σημειώνοντας χαρακτηριστικά :" Δεν μπορούμε να φορολογούμε συνεχώς την οικογένεια και την οικονομία.

Δεν μπορούμε να επιβάλουμε αυτό το Φ.Π.Α." Επίσης ο κ. Βαλυράκης έκανε λόγο σε ότι αφορά τη διαπραγματευτική δυνατότητα της χώρας για "μικρή διαπραγματευτική δυνατότητα που πρέπει να ενισχυθεί", ενώ στην ερώτηση για το αν συμφωνεί με μέτρα που περιλαμβάνει το μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός σημείωσε ότι" αυτό το σκηνικό είναι σκηνικό εκβιασμού.

Εφόσον η κυβέρνηση έχει περιθώρια να συμβιβαστεί, καλά κάνει και συμβιβάζεται, αν δεν υπάρχουν αυτά τα περιθώρια δεν συμβιβάζεσαι."

Ο κ. Βαλυράκης, αναφερόμενος στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον Εφαρμοστικό νόμο, σημείωσε οτι πρέπει να κατανοήσουμε ότι η οικονομία και η οικογένεια έχουν περιορισμένες δυνατότητες. "Δεν μπορούμε να υπερφορολογούμε. Δεν μπορούμε να έχουμε αυτό το ΦΠΑ και να υπερφορολογούμε το χρήμα πριν καν μπει στην οικονομία, και να παίρνουμε το 1/4. Η οικονομία θέλει τροφοδότηση και όχι αφαίμαξη, για να διαθέτουμε φορολογητέα ύλη. Αν θέλουμε να έχουμε αποτέλεσμα από τη φορολογία πρεπει να είναι και αυτή ανάλογη με τα βάρη. Και οχι οριζόντια περί δικαίων και αδίκων. Έτσι η ασθενέστερη ομάδα θα βγει από το παιχνίδι της επιβίωσης. Υπάρχει λοιπόν ένα θέμα: γιατί επί 20 μήνες δεν δημιουργήσαμε αποδοτικούς εισπρακτικούς μηχανισμούς. Ας δημιουργήσουμε. Και δίκαιο φορολογικό σύστημα".

Η Χώρα πρέπει να μηδενίσει το πρωτογενές της έλλειμμα σημείωσε ο Χανιώτης Βουλευτής και αυτό γίνεται με στρατηγική. Όταν λέμε πρωτογενές έλλειμμα ανέφερε ο κ. Βαλυράκης εννοούμε τα ετήσια έσοδα και τις δημοσιονομικές δαπάνες. "Αυτό πρέπει να μηδενιστεί πάση θυσία. Αν αυτό το καταφέρουμε, τότε μπορούμε να διαπραγματευτούμε και με τους τοκογλύφους δανειστές μας. Δεν μπορούμε ταυτόχρονα να ζητάμε δανεικά για να καλύψουμε ετήσια ελλείμματα , και να δανειζόμαστε για να καλύψουμε και το χρέος μας. Ο κ. Βαλυράκης έκανε λόγο για μια μοναδική κρίση στη χώρα "'όχι μόνο οικονομική, αλλά κρίση θεσμών, αξιών, πολιτική και κοινωνική κρίση. Είναι μια κρίση εθνική".

Αναφορές σε τοπικά ζητήματα

Σε ότι αφορά τα τοπικά θέματα ο κ. Βαλυράκης αναφέρθηκε στην έλλειψη υποδομών, και συγκεκριμένα στην ολοκλήρωση του φράγματος Βαλσαμιώτη, και στην αναγκαιότητα κατασκευής και δεύτερου φράγματος, αυτού του Σεμπρωνιώτη. Επίσης έκανε λόγο για την ολοκλήρωση της επέκτασης της προβλήτας Αδριας στο λιμάνι της Σούδας καθώς και στην επέκταση του αεροδρομίου Χανίων.
Σημείωσε επίσης, οτι πρέπει να ξαναδούμε τοπικά ζητήματα του τουρισμού τα οποία επηρεάζομαι, προκειμένου να αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν του νομού. Τέλος ο κ. Βαλυράκης έκανε λόγο για τεράστιο πρόβλημα έλλειψης μελετών για το οποίο ευθύνεται η προηγούμενη νομαρχιακή αρχή, σημειώνοντας ότι είναι απαραίτητο να εκπονήσουμε μελέτες προκείμενου να αντλήσουμε κονδύλια για έργα που χρειάζεται ο τόπος.

Flashnews,gr/Α.Γερακάκης

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ελληνες, αεί παίδες

Από τον απόηχο των επεισοδίων στο Σύνταγμα. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!


Δεν αξίζει καλύτερη τύχη αυτός ο λαός, ρε γ....;

Τριπλή γιορτή σήμερα



1)Του Αγίου Μνημονίου (των οσίων Μνημονίου και Τύχωνος, επισκόπων Αμαθούντος των θαυματουργών)

2)Γενέθλια του πρώην και νυν Πρωθυπουργού
(πήγε ατον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και υπέβαλλε τηλεφωνικά παραίτηση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας)

3) Του ανασχηματισμού (Νέοι Υπουργοί: Πάγκαλος, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος, Βενιζέλος, Χυτήρης, Ρέπας, Σκανδαλίδης, Ξενογιαννακοπούλου, Ραγκούσης, Πεταλωτής, Στ Μάνος, Ανδριανόπουλος κλπ)

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ο ιατρικός κόσμος ψηφίζει


Ο ιατρικός μας κόσμος.

Οι άριστοι των πανελληνίων εξετάσεων, οι επιμελέστεροι των φοιτητών, οι δοκιμασμένοι στα ξένα Πανεπιστήμια συνάδελφοι, οι ακούραστοι πολεμιστές της ζωής, οι πολλές βαθμίδες μετεκπαίδευσης και εξειδίκευσης διαμόρφωσαν ένα σώμα ιερό και άριστο. Ένα ετερογενές συνονθύλευμα παιδείας και ιδανικών, μια διαστρωμάτωση που έχει ένα κοινό απέναντι στην πραγματική εξουσία του χρήματος και του συστήματος. Μας φοβούνται και την γνωστή ψευτοεξουσία μας σε ζωή και θάνατο κοιτούν να την ουδετεροποιήσουν σε όλα τα κόμματα, να θάψουν την εμπιστοσύνη που έχει ο κόσμος απέναντι στη δουλιά μας. Τη φήμη την πρόσκαιρη που έχουμε κατακτήσει με τις σπουδές, το νιονιό και την εμπειρία μας δίπλα στον ανθρώπινο πόνο.

Εσείς με τη δουλιά σας είστε δίπλα στη κακοποιημένη γυναίκα, στον ανασφαλή άνεργο, στη μελαγχολική συνδρομή, στο οξύ ως καταιγίδα χειρουργικό περιστατικό, στο απρόσμενο πολυτραυματία, στην φυσική αποκατάσταση του αναπήρου, στη τρυφερότητα της παιδικής νόσου, στον απρόβλεπτο τοξικομανή και την καθημερινότητα του χρονίως πάσχοντα. Οι διαγνώσεις σας έχουν τη διάκριση που δύσκολα φτάνει ένα από τα καλύτερα τμήματα της ΕΛΑΣ, του λεγομένου των ανθρωποκτονιών. Η ανεκτικότητα και η ανωτερότητα φτάνει την ευθυκρισία του άνω της 20ετίας Εφέτη και οι θεραπευτικές σας συνδρομές κάνουν κοινοβουλευτικούς ηγέτες και νομοθέτες πολυετείς να ζηλεύουν τα άμεσα αποτελέσματα και την υστεροφημία σας.To ψυχογράφημα της κοινωνίας που καθημερινά παίρνετε στην επαφή σας με τον ασθενή δεν μπορεί να περνά σαν ψυχανέμισμα ή σαν ψυχορράγημα αδιαφορίας. Ινδάλματα σαν τον Θεόδωρο Αρεταίο, τον Μαρίνο Γερουλάνο, τον Πέτρο Κόκκαλη, τον Κ. Λούρο, τον Σεγδίτσα, τον Κ. Γαρδίκα, τον Δ. Ικκο και τον Γ. Παπανικολάου, τον Μίχα τον Αν. Παπαϊωάννου και τον Κ. Τούντα, τον Δ. Λαζαρίδη , τον Β. Γολεμάτη, τον Γρ. Λαμπράκη , τον Δοξιάδη και τον άγνωστο επαρχιακό γιατρό μένουν ακόμα σε όσους το ψάχνουν φωτεινοί φάροι με τα έργα και τις ημέρες τους.

Εσείς είστε σήμερα που στο ΕΣΥ καλείστε να υπερασπιστείτε ένα πουκάμισο αδειανό. Μια υπερφορτωμένη κακοπληρωμένη δουλιά στα Νοσοκομεία και στα ΙΚΑ για ρυθμούς που αντιστοιχούν σε 3-4 γιατρούς έκαστος. Η Πατρίδα στέλνει αλλού χρήματα πχ στους μερισματούχους τραπεζών και δημιουργεί ελλείψεις προσωπικού. Εντατικοποίηση εργασίας, νεύρα φθορά, προεμφραγματικές καταστάσεις για ασθενείς και θεράποντες. Στο ΙΚΑ θέλει ενδελεχή ενημέρωση στους ασθενείς μας κοιτώντας τους στα μάτια για τις ουρές ,τις ελλείψεις ,τις γραφειοκρατικές ταλαιπωρίες. Οι συνάδελφοι δουλεύουν για τρείς ο καθένας η Διοίκηση ρεμβάζει και καθυστερεί την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, υπερκοστολογημένα PC, η απεργοσπαστική «λύση» των συναδέλφων του ΟΠΑΔ δεν ικανοποίησε κανένα από τα τρία συμβαλλόμενα μέρη. Ο ΕΟΠΥΥ αντί να οργανώσει σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, απειλεί το βιοτικό επίπεδο ακόμα και την ύπαρξη των αυτοαπασχολουμένων γιατρών.

Η «στάση πληρωμών» του δημοσίου και των ασφαλιστικών οργανισμών προς τους γιατρούς συνεχίζεται. ΟΙ ασθενείς συνάδελφοι έχουν ζήσει από το πλούσιο ταμείο μας τις 8μηνες καθυστερήσεις σε αναλώσιμα παραϊατρικά και 10μηνο στην απονομή συντάξεων. Έχω γράψει πάνω από 10 φορές στο blog που με ταξιδεύει στο διαδίκτυο κριτική και λύσεις για τα σημερινά οικονομικά προβλήματα της Πατρίδας μέσα στο 18μηνο διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα και είναι μέρος του προβλήματος μαζί με τις κυβερνήσεις ΝΔ δεν είναι ικανοί ούτε να εισπράξουν φόρους από τους ημέτερους, ούτε να ελαττώσουν τις δικές τους κρατικές σπατάλες ούτε να καλλιεργήσουν έδαφος γόνιμο για τουρισμό, ναυτιλία, οικοδομή και άλλους παραγωγικούς τομείς που φέρνουν έσοδα στο κράτος. Είδαμε όλο αυτό τον καιρό ψευτιά, δημιουργία ψευδοδιλλημάτων και φοβικών συνενοχικών συνδρόμων, δυσφήμηση της χώρας και χονδροειδή υπονόμευση με νέα δάνεια της ληστρικής σωτηρίας που επεφύλασσαν για τον ελληνικό λαό. Κανένα μέτρο για τις τράπεζες, τις εξωχώριες εταιρείες, τις μεγαλοκαταθέσεις στο εξωτερικό, τις ληστρικές συμβάσεις των πολυεθνικών του φαρμάκου που όπως απάντησε ο Σαχινίδης με τζίρο ετησίως τα 9 δις φορολογούνται μόνο με 80 ψωρο εκατ.! (κοινοβ. Έλεγχος βουλευτή κου Κουρουπλή). Ξέρω πολλούς από σας που αναρωτιέστε γιατί η ομεπραζόλη στη χώρα μας έπεσε στα 15 από 19 ευρώ όταν σε όλη την Ευρώπη τιμάται 2-4 ευρώ το ίδιου περιεχομένου κουτί! Μόνο η Siemens είχε το προνόμιο να δίνει μίζες σε αυτό τον τόπο; Είμαστε οι πρώτοι που μιλήσαμε για επίορκους διεφθαρμένους συναδέλφους στους χώρους εργασίας και έμπρακτα δείξαμε το δρόμο με τις ζωές μας μέχρι εκεί που ορίζει το κοντάρι μας, κατά την ρήση του Λακεδαίμονα βασιλέα Αγησίλαου.

Τα έντυπα παπαγαλάκια τους συλλήβδην παρουσιάζουν τους γιατρούς του Κολωνακίου φοροφυγάδες, τους γιατρούς του ΙΚΑ ρέκτες ιδιωτικής πελατείας και υποστηρίζουν σε επίπεδο λόμπι τους μεγαλοεισαγωγείς «Κουβανέζικων» υλικών ορθοπεδικής και χειρουργικής χρήσης. Η επιστήμη μας δίδαξε τη γλώσσα της αληθείας και ξέρουμε πολύ καλά ότι οι Μάνατζερ στα νοσοκομεία και οι σύμβουλοι παρά τους υπουργούς αλλά Μόσιαλου, Λιαρόπουλου, Σπηλιώτη, Νεκτάριου, έφεραν τη μελέτη των προβλημάτων στα 40 χρόνια κοσκίνισμα για το αυτονόητο, την ζητούμενη εντιμότητα. Απλά η απαράδεκτη ανοχή και ανεκτικότητα έφερε τους ΙΣΑ , ΠΙΣ σε υποβάθμιση συμμετοχής στα δρώμενα ακόμα και όταν έπαιρναν συλλογικές αγωνιστικές αποφάσεις που πατούσαν στην πραγματικότητα όπως την συμβολική κατάληψη του Υπουργείου. Εύκολο το χάπι της αυτόνομης δράσης καθενός μας τέλεια συμβατό με τις επιταγές του ΔΝΤ για εξευτελιστικές ατομικές συμβάσεις. Είδατε πουθενά να αλλάζει η θέση κωπηλάτη που απολαμβάνει ο νέος επιστήμονας ο ειδικευόμενος που στηρίζει με την κακοπληρωμένη εργασία του τις επιλογές άλλων; Είδατε πουθενά κρίσεις με αξιοκρατία τις εποχές του βυζαντινισμού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Είδατε έλεγχο στα οικονομικά του ΤΣΑΥ 10 συναπτά έτη;, περιμένετε με χρεοκοπημένο το ΕΤΑΑ από τους δικηγόρους να αφήσουν αποθεματικά για μας, είδατε αξιόλογη πλειοψηφική εκπροσώπιση του ΠΙΣ που συναγωνίζονται ποιος θα φωτογραφηθεί δίπλα στον Γιαννόπουλο και τον Γιακουμάτο. Ειδικά εμείς στο ΙΚΑ ξέρουμε καλά την εξαπάτηση και τους συνταξιοδοτικούς μας στόχους της παρέας Πατούλη –Βλασταράκου με την 5ετή κωλυσιεργία σε ένα γραφειοκρατικό διαγωνισμό που έκαναν χαρτιά 8000 εξαπατημένοι συνάδελφοι και έμεινε στις Νεοδημοκρατικές καλένδες. Η και για αυτό να χρεώσουμε τον υπερδήμαρχο Κακλαμάνη που στην ευαγή θητεία του από Αριστοτέλους άφησε ένα σοβαρό μεν Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας αλλά άπειρα ανεξόφλητα χαρτιά κόπων και εφημεριών μας στο ντουλάπι. Ξεχνάμε εμείς οι γιατροί τόσο εύκολα τους αριστοκράτες φαφλατάδες που με ένα τηλεφώνημα απαιτούν επί χρόνια την ανοχή και την συνενοχή σας, διαγκωνιζόμενοι σε μια γελοία σταυροδότηση; . Ρωτήστε τους φίλους σας των κυβερνητικών παρατάξεων πόσα ΔΣ ανάλωσαν για να προτιμήσουν τον «επιμελέστερο» των ασφαλιστών τον φερέγγυο έγκλειστο Παύλο Ψωμιάδη της Ασπίς Πρόνοια!

Τη γιατριά της χώρας μην τη παραδίδετε φασόν και δεδομένη σε κανένα. Η ψήφο στο όνειρο και τη συμμετοχή στη λύση προβλημάτων θα επουλώσει τις πληγές μας στο κοινωνικό κράτος και να ξέρετε ότι στις διαδηλώσεις στο Μπαχρέιν το σύστημα του σουλτανάτου ήδη συνέλαβε γιατρούς και νοσοκόμες για περίθαλψη τραυματιών από διαδηλώσεις στα νοσοκομεία. Οι ιδέες για αγκαζάρισμα δημοσίων κλινών από ιδιωτικές ασφάλειες με 200 εκατ έσοδα τάχα προϋπολογισμένα μόνο την ανεδαφική προεκλογική αφέλεια άσχετων ενσωματωμένων στυλ κου Μόσιαλου εκφράζουν.

Ειδικά για τους συναδέλφους που νομίζουν την εποχή ΔΝΤ και μνημονίων, της εγκληματικότητας και του εθνικού ξεπουλήματος ότι είναι ατομικά βολεμένοι σφάλουν. Δεν είμαστε τόσο ευκολόπιστοι να εμπιστευτούμε κάτι γιατρούς στυλ φιλότουρκου Ολι Ρεν, του κατ΄ αναγγελία «συναδέλφου» Ντομινικ Στρος Καν, του πολυέξοδου Μπαρόζο (57.000 υπάλληλοι η ΕΕ αντί για 1500!) του γαλανομάτη Δανού τροϊκανού που προσπαθεί να πείσει έλληνες και ξένους επενδυτές για το φαγοπότι της χώρας μας όπως τους άνοιξε την όρεξη ο υπάλληλός τους Παπανδρέου. Όταν μια χώρα έρχεται σε δείκτες ανεργίας, ύφεσης, κατανάλωσης, εσόδων και εξόδων σε επίπεδα 10 ετών πίσω μέσα σε μια μεθοδευμένη ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ μην ευελπιστείτε ότι το τσουνάμι της εξαθλίωσης και της φτώχιας δεν θα ακουμπήσει την ψάθα σας! Ελάτε μαζί μας να κολυμπήσουμε σε σοσιαλιστικά νερά με ανθρώπινο πρόσωπο και δημοκρατία. Ζητούμενο η Αξιοπρέπεια και στη συνδικαλιστική μας εκπροσώπηση.

Πριν βιαστείτε να με πείτε αθεράπευτα ονειροπόλο σας καλώ να σκεφτείτε πως λέγονται αυτοί του δικομματισμού που περιμένουν σοβαρούς επενδυτές να σώσουν τη χώρα εν μέσω ύφεσης όταν οι δικοί μας έξυπνοι «πατριώτες» έχουν εκδράμει με τα μεγέθη 600 δις σε ήσυχα αφορολόγητα μουράγια…… Αυτόφωτες ας είναι πάντα οι επιλογές σας.

Διονύσης Λαμπαδάριος

Υποψήφιος για τις εκλογές ΙΣΑ, ΠΙΣ με την ΑΕΓ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από το Blogspot e-epiloges

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Αντε αρκετά διαδηλώσατε, μαζευτείτε σπίτια σας, δεν θα πέσουμε, φτάνει η επανάσταση για σήμερα, τι καταλάβατε; τα μέτρα θα τα περάσουμε, ζήτω οι φόροι




Ομόφωνα αποφάσισαν να μας γονατίσουν - Έκτακτη εισφορά για 4 χρόνια σε εισοδήματα άνω των 8.000 ευρώ!


- Κατατέθηκε το Μεσοπρόθεσμο στη Βουλή
- Στις 200.000 το αφορολόγητο ακίνητης περιουσίας
- Δεν αυξάνεται (μάλλον) το πετρέλαιο, αυξάνεται το φυσικό αέριο
Από δω και πέρα μάλλον θα πρέπει να μιλάμε με... τούρκικους όρους. Βάζουν «κεφαλικό φόρο», «κατεβάζουν» στο μισό το αφορολόγητο για κατοχή ακίνητης περιουσίας, αλλά το ξανασκέπτονται για την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης κίνησης.

Μεταξύ των σκληρότατων μέτρων, η κυβέρνηση ενέκρινε ομόφωνα την έκτακτη εισφορά σε όσους έχουν εισοδήματα άνω των 8.000 ευρώ και η οποία θα ισχύει για 4 χρόνια. Η έκτακτη εισφορά θα ξεκινά από 1% έως 3% και σύμφωνα με πληροφορίες για εισοδήματα άνω των 10.000 ευρώ θα ισχύει το ποσοστό 3%. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι κάποιος με εισόδημα άνω των 10.000 ευρώ θα χάνει έναν μισθό τον χρόνο.

Με το μέτρο αυτό ουσιαστικά κλείνει το θέμα του αφορολόγητου.

Όλα αυτά αποφασίστηκαν στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, όπου στην τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για άλλη μία φορά για ανάγκη για συναίνεση, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος τάχθηκαν ο κ. Βενιζέλος και η κα Διαμαντοπούλου, η οποία απευθυνόμενη στον κ. Παπανδρέου του ζήτησε να έχει ξανά συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι είναι εθνικό καθήκον “να πάψουμε να ξοδεύουμε περισσότερα από οτι εισπράττουμε και να πάμε σε έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό πλην τόκων. Δήλωση επίσης ότι κάι τέτοιο θα αποτελέσει σήμα ελέγχου του υπέρογκου χρέους και πως οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες και πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα ενότητας, κάνοντας εκ νέου κάλεσμα για διάλογο σε όλα τα κόμματα στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Μάλιστα, σημείωσε πως “εφόσον και αφού με τον κ. Σαμαρά συμφωνούμε στους στόχους δεν έχουμε ταμπού να συζητήσουμε και τοςυ τρόπους, ενώ επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να αξιοποιηθούν πρόσωπα σε καίριους τομείς χωρίς κανένα κομματικό περιορισμό, με γνώμονα την ικανότητα και τη σύμπνοια στην προσπάθεια που γίνεται.

Μετά το υπουργικό Συμβούλιο το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα κατατέθηκε στη Βουλή.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, τα περισσότερα από τα μέτρα που σχεδιάζεται να εφαρμοστούν άμεσα «κλείδωσαν»: Στόχος είναι να εξοικονομεί το Κράτος σχεδόν 1 δις. ευρώ τον μήνα, μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 200.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας (από 400.000), θα διαμορφωθεί το ύψος του αφορολογήτου ορίου πάνω από το οποίο θα επιβάλλεται Φόρος Ακίνητης Περιουσίας. Το νέο «χαράτσι» στα ακίνητα θα κληθούν να το πληρώσουν περισσότεροι από 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.

Θα απαιτούνται όμως στο εξής τριπλάσιες αποδείξεις για την κατοχύρωσή του αφορολόγητου, δηλαδή 30% αντί 10% στα εισοδήματα 6.000-12.000 ευρώ το χρόνο.

Το υπουργείο Οικονομικών «παίρνει πίσω» την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο, κάτι που εάν υιοθετείτο θα έβαζε «φωτιά» από τον Οκτώβριο στις κόστος του πετρελαίου θέρμανσης, διπλασιάζοντας την τιμή του.

Εγκαταλείπεται πιθανότατα –ίσως μετατίθεται για αργότερα- η επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα αναψυκτικά, αντίθετα από το φυσικό αέριο όπου θα επιβληθεί κανονικά ο ειδικός φόρος..

Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει για τους επαγγελματίες νέα και σκληρά τεκμήρια!

Σε κάθε περίπτωση και παρά τις απανωτές ανατροπές, θεωρείται πως έχουν «κλειδώσει» οριστικά και θα ανακοινωθούν άμεσα και επισήμως, οι περικοπές στους μισθούς του δημοσίου, η εισφορά «υπέρ ανεργίας» 3% σε δημόσιο αλλά και ιδιωτικό τομέα, η εισφορά τύπου ΛΑΦΚΑ σε συνταξιούχους κάτω των 65 ευρώ, η υπηρεσιακή «εφεδρεία» στο δημόσιο με περικοπή μισθού 30%-70% για όσους δεν μπορούν να απορροφηθούν σε άλλες υπηρεσίες, έκτακτες εισφορές σε ΙΧ και πισίνες, αυξήσεις τελών κυκλοφορίας κοκ.

Μάλιστα, το νέο μισθολόγιο του δημόσιου τομέα θα εξισώσει τις αμοιβές του ιδιωτικού τομέα ενώ τα από τα 50 επιδόματα θα διατηρηθούν 2-3. Επίσης οι προσλήψεις στο δημόσιο θα γίνονται με την αναλογία 1 για κάθε 10 αποχωρούντες.

Παράλληλα, καταργούνται ή συγχωνεύονται δεκάδες δημόσιοι φορείς και περικόπτονται δραστικά επιχορηγήσεις.

Σε φορείς που δεν υπάγονται στη γενική κυβέρνηση αλλά λαμβάνουν δημόσια επιχορήγηση σε τακτική βάση (π.χ. αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, μουσεία, συλλογές κλπ.) περικόπτεται η επιδότηση συνολι ά κατά 300 εκ. ευρώ, εντός του 2011.

Για να χρυσώσει το χάπι το υπουργείο οικονομικών θα προαναγγέλλει από τον Σεπτέμβριο μείωση των φορολογικών συντελεστών, κυρίως για επιχειρήσεις.

Προβλέπονται συγχωνεύσεις σχολείων αστυνομικών τμημάτων, στρατοπέδων κλπ. Από τις παρεμβάσεις αυτές αναμένεται η εξοικονόμηση περίπου 225 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2011-2015.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι δεν αναμένεται τελικά να ανακοινωθεί το σύνολο των μέτρων που θα ληφθούν ως το 2015, αλλά ένα μέρος μόνο από τα πρώτα μέτρα που θα εφαρμοστούν άμεσα το 2011. Νεότερες ανακοινώσεις θα γίνονται τμηματικά, ενδεχομένως μέσα στο καλοκαίρι και, στη συνέχεια, τον Σεπτέβριο και τον Δεκέμβριο φέτος.

newsit.gr

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Η Λεμονιά (Παπαδάκου) που αποφασίζει και διατάσσει


Η Μόνα του Παπακωνσταντίνου που... αποφασίζει και διατάσσει

«Το δυστύχημα για τη χώρα είναι ότι, ενώ βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση, βγήκαν στην πρώτη γραμμή για να διαπραγματευτούν με τους δανειστές άτομα που αγνοούσαν το άθλημα. Ενας ανεπάγγελτος υπουργός με «σύνδρομο ξερόλα» και ένα θρασύτατο κοριτσάκι από το ΙΣΤΑΜΕ, χωρίς καμία ουσιαστική εμπειρία, ακόμη και καθημερινής διαχείρισης των πραγμάτων ενός κρίσιμου υπουργείου, βρέθηκαν να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε ιστορικές διαπραγματεύσεις.

Το ναυάγιο στο οποίο οδηγηθήκαμε σήμερα δεν ήταν απλώς πολύ πιθανό. Οι έμπειροι έβλεπαν από πολύ νωρίς ότι το ναυάγιο ήταν η νομοτελειακή κατάληξη της ανικανότητας που σε μεγάλο βαθμό πηγάζει από την απουσία πραγματικών παραστάσεων».

Τα παραπάνω εκμυστηρεύτηκε πρόσφατα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη «δημοκρατία», επιχειρώντας να εξηγήσει πώς η χώρα, υπό την ουσιαστική καθοδήγηση του «τσάρου» Γιώργου Παπακωνσταντίνου και των ανθρώπων του, οδηγήθηκε στη δύσκολη θέση να διαπραγματεύεται νέα δάνεια και νέα Μνημόνια.

Για τον κύριο Παπακωνσταντίνου πολλά από τα παραπάνω που του καταλογίζονται είναι γνωστά. Αυτό που δεν είναι και τόσο γνωστό είναι «το θρασύτατο κοριτσάκι από το ΙΣΤΑΜΕ». Πρόκειται για το δεξί χέρι του ή, αλλιώς, την «κυρία του κυρίου», όπως την αποκαλούν όλοι πλέον στο υπουργείο Οικονομικών.

Τη μόλις 32 ετών (εξ ου και το «κοριτσάκι») σύμβουλό του, Λεμονιά Παπαδάκου, η οποία προφανώς, επειδή ντρέπεται για το καθ' όλα παραδοσιακό ελληνικό όνομά της, προτιμά να το κρύβει πίσω από το δήθεν, ψευτοκουλτουριάρικο και κοσμοπολίτικο Μόνα.

Ο χαρακτηρισμός «θρασύτατο» πριν από το «κοριτσάκι» δεν ειπώθηκε τυχαία. Πολλοί στο υπουργείο Οικονομικών καθώς και σε άλλα υπουργεία έχουν αντιμετωπίσει από πρώτο χέρι τη συμπεριφορά της. Πρόσφατα το έμαθαν κι άλλοι που δεν... ήξεραν. Κυκλοφόρησε το εξής περιστατικό: Η Μόνα Παπαδάκου, συνοδεύοντας εκπροσώπους της τρόικας και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργο Ζαννιά, πήγαν στο γραφείο της γενικής γραμματέως Κοινωνικής Ασφάλισης Αθηνάς Δρέττα.

Η μεσήλικη οδοντίατρος κυρία Δρέττα, και με πολλά ένσημα στο βιβλιάριό της, έφερε σε κάποια στιγμή αντιρρήσεις σε αυτά που της ζητούσαν οι τροϊκανοί. Η απάντηση ήρθε από τη Μόνα Παπαδάκου με ύφος υπολοχαγού των... Ες-Ες: «Θα κάνεις ό,τι σου λέμε εμείς!» Η απάντηση της κ. Δρέττα ήταν ανάλογη της εξωθεσμικής και σίγουρα απίστευτης «εντολής» που δέχτηκε. Στόλισε τη δεσποινίδα Λεμονιά με διάφορα κοσμητικά επίθετα, ενώ της απέδωσε ευθύνες (όπως και ο βουλευτής που μίλησε στη «δημοκρατία») για το Μνημόνιο και την κατάντια της χώρας. Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση του Γιώργου Ζαννιά.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, σε δημοσιογραφική ερώτηση για το αν ο υπουργός νομιμοποιείται να παίρνει μαζί του σε υπηρεσιακό ταξίδι με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο τον γιο του (προφανώς για λόγους αναψυχής του τελευταίου), η σύμβουλος του κ. Παπακωνσταντίνου είχε απαντήσει με περίσσευμα θράσους: «Να μη σας νοιάζει ποιον παίρνει μαζί του ο υπουργός». Σύμφωνα με συνομιλητές της, αν και η ίδια δεν έχει εργαστεί ποτέ, εκφράζεται ιδιαίτερα απαξιωτικά για τους δημοσίους υπαλλήλους γενικά. Μάλιστα, ουκ ολίγες φορές έχει μιλήσει με αυταρχικό ύφος σε υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών με πολλά χρόνια εμπειρίας στην πλάτη τους.

Την πήρε μαζί του από το Ινστιτούτο «Ανδρέα Παπανδρέου»

H Μόνα, όπως η ίδια έχει πει επανειλημμένως με καμάρι σε πηγαδάκια δημοσιογράφων, «συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα». Πού την ανακάλυψε ο υπουργός Οικονομικών; Στο κρατικοδίαιτο ΙΣΤΑΜΕ, το Ινστιτούτο Μελετών του ΠΑΣΟΚ που φέρει και το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι οικονομολόγος και επιστημονική συνεργάτιδα του ιδρύματος. Εκεί έδειξε πρωτοφανή αφοσίωση και προθυμία συνεργασίας με τον τότε ανερχόμενο αστέρα του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αμέσως μετά την υπουργοποίησή του την ανακήρυξε σε αδιαμφισβήτητη αρχηγό της ομάδας των συνεργατών του. Από τότε πέρασε πολύς καιρός. Ο Παπακωνσταντίνου έχει εξελιχθεί στον πιο αποτυχημένο υπουργό της κυβέρνησης Παπανδρέου και η Λεμονιά ανησυχεί για το μέλλον της. Κάποιοι λένε ότι ο εκνευρισμός που βγάζει τελευταία (όπως στο περιστατικό με την κυρία Δρέττα) πηγάζει από το γεγονός ότι δεν θέλει να πιστέψει ότι ο υπουργός της είναι στο στόχαστρο όλης της κοινωνίας και συντόμως θα αναχωρήσει για... μόνιμες διακοπές στην έπαυλή του στη Σέριφο. Οσο για την ίδια, αν δεν επιστρέψει στο χωριό της Νάξου όπου και μεγάλωσε, θα συνεχίσει να κολλάει ένσημα στο ΙΣΤΑΜΕ. Σαν τους δημοσίους υπάλληλους που δεν εκτιμά.

Φοίβος Κλαυδιανός

Εφημερίδα Δημοκρατία

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Στα Γιάννινα νιώθω όπως στο σπίτι μου.


Με τον τουρκογιαννιώτη συγγραφέα Μπουλέντ Κοτζάμεμι συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.
Ο κ. Κοτζάμεμι, γεννήθηκε στη Σμύρνη και ζει στην Κωνσταντινούπολη. Μεγάλωσε όμως με τις εικόνες των Ιωαννίνων, όπως τις περιέγραφαν στον ίδιο η γιαγιά και η μητέρα του, που έφυγαν από τα Γιάννινα μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης.
Αποτέλεσμα άλλωστε των αναμνήσεων αυτών είναι το βιβλίο «Τα δάκρυα των Ιωαννίνων» που έγραψε ο κ. Κοτζάμεμι και χάρισε σήμερα στον δήμαρχο.
Το βιβλίο σύντομα θα μεταφραστεί στα ελληνικά και τα έσοδα από τα συγγραφικά δικαιώματα και τις πωλήσεις θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό στην πόλη των Ιωαννίνων.
Την γέφυρα με τους Τουρκογιαννιώτες έστησε ο περιφερειακός σύμβουλος, δικηγόρος Γιάννης Παπαδημητρίου, ο οποίος ανέφερε πως με τον τρόπο αυτό η πόλη των Ιωαννίνων ανακτά ένα κομμάτι από τη ζωή και την ιστορία της.

«Μπορεί να γεννήθηκα στη Σμύρνη αλλά κατά το ήμισυ είμαι Γιαννιώτης.
Στα Γιάννινα νιώθω όπως στο σπίτι μου και αυτό μου προξενεί έκπληξη. Μάλλον η πόλη είναι γραμμένη στον γενετικό μου κώδικα», είπε κατά την συνάντηση με τον δήμαρχο ο κ. Κοτζάμεμι.
Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη, του χάρισε το ασημένιο έμβλημα του Δήμου και το βιβλίο «Ιωαννίνων Ενθύμιο» που περιέχει σπάνιες φωτογραφίες από την μακρά ιστορική διαδρομή της πόλης.«Υπάρχει ένα κομμάτι της ιστορίας μας, που βρίσκεται στη γείτονα χώρα.
Πιστεύουμε ότι μπήκαν οι βάσεις για να δημιουργήσουμε τους δεσμούς και να γνωρίσουμε ανθρώπους που κατάγονται από τα Γιάννινα και ζουν στην άλλη πλευρά του Αιγαίου», δήλωσε ο Δήμαρχος και έκανε γνωστή την πρόθεση του Δήμου να οργανώσει ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη με στόχο την επίσκεψη στο Πατριαρχείο και στο Ίδρυμα Ανταλλαγέντων που λειτουργεί.
«Σήμερα μοιάζει η πόλη μας να έχει κερδίσει ένα μέρος από την ιστορία και τη μνήμη της. Υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων που έλκει την καταγωγή από τα Γιάννινα και επιθυμεί να αυξήσει τις επαφές με την πόλη.
Έβαλα ένα λιθαράκι και πιστεύω πως άλλοι φορείς, όπως ο Δήμος και το Πανεπιστήμιο θα ανοίξουν τον δρόμο ώστε αυτό να γίνει πράξη», ανέφερε ο κ. Γιάννης Παπαδημητρίου.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από το blogspot epirusgate