Κυριακή, 23 Αυγούστου 2009

Στην Ελλάδα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, ΟΧΙ κάγκελα και συρματοπλέγματα για ανθρώπους.
(Από τον "ΑΝemo " και το "Δρόμο, τη ρούγα, με τις φάμπρικες".)
............................................................................................................................................................

Απαράδεκτες χαρακτηρίζουν οι επιθεωρητές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) τις συνθήκες διαβίωσης περισσότερων από 850 ανθρώπων στο κέντρο υποδοχής παράνομων μεταναστών Παγανής Λέσβου.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Αντρέι Μάχετσιτς, μέλη της UNHCR επισκέφθηκαν στις αρχές της εβδομάδας το κέντρο, χωρητικότητας 250-300 ανθρώπων.

Οι περισσότεροι μετανάστες είναι από το Αφγανιστάν, είπε, όπως και τα περισσότερα από τα 200 ασυνόδευτα παιδιά που ζουν στο κέντρο.

«Το προσωπικό της UNHCR χαρακτήρισε την κατάσταση του κεντρου απαράδεκτη. Υπέστησαν σοκ από την κατάσταση που επικρατεί στην εγκατάσταση» πρόσθεσε.

Η κατάσταση στην Παγανή είναι ενδεικτική των γενικότερων προβλημάτων που σχετίζονται με την παράνομη μετανάστευση και το σύστημα ασύλου της Ελλάδας, είπε ακόμα ο εκπρόσωπος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ελληνική ακτοφυλακή έχει αναφέρει ότι το 2008 μπήκαν στη χώρα 2.648 ασυνόδευτα παιδιά, αλλά πιστεύεται ότι ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος και η είσοδός τους πέρασε απαρατήρητη.

Ανακοίνωση της Αρμοστείας στην Αθήνα αναφέρει ότι ο υφυπουργός Υγείας έδωσε διαβεβαιώσεις ότι όλα τα ασυνόδευτα παιδιά στην Παγανή θα μεταφερθούν σε ειδικές εγκαταστάσεις υποδοχής μέχρι το τέλος του μήνα και προστίθεται ότι το Υπουργείο έχει ήδη λάβει ορισμένα μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: