Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Αριστοτέλους 17: Ο Νείλος του Λοβέρδου


Αριστοτέλους 17 ο Νείλος του Λοβέρδου

Ο αλευρομάγειρος του μνημονίου κος Λοβέρδος κατέβασε ένα νομοσχέδιο κέλυφος που για να υλοποιηθεί θέλει 100 περίπου υπουργικές αποφάσεις.
Όλα φλου και ανάκατα για να αποτελέσει τομή καταπώς λέει στο τόπο μας στη δημόσια υγεία.
Στην πραγματικότητα για να υπηρετήσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και να διαλύσει κάθε λαϊκό δικαίωμα σε δωρεάν δημόσια υγεία.
Όταν θέλεις 100 εξειδικεύσεις σε ένα αχταρμά νομοσχέδιο σαν υπουργός κρατάς τα κλειδιά σε ένα ευαίσθητο κλάδο, γεμάτο διαφθορά.
Γίνεσαι η μίζα που κινεί τα νήματα πώς να κόβεις δυνατότητες υγείας από το λαό, που τον βλέπει σαν πελάτη και πως ναχει φτηνό ανήμπορο γιατρό να αντιδράσει όταν του κόβουν τα λίγα ψίχουλα για την επιστημονική εργασία που προσφέρει.
Καταπατάται η κλαδική σύμβαση των νοσοκομειακών για μισθούς και υπερωρίες. Οι εφημερίες των γιατρών που δεν φτάνουν θα πληρώνονται έξω από την ευρωπαϊκή νομοθεσία με αποτέλεσμα ο επειγόμενος ασθενής στο εφημερεύον μετά από 4-6 ώρες αναμονή και πληρωμή εισιτηρίου και εξετάσεων να αντιμετωπίζεται από ένα καταταλαιπωρημένο γιατρό.

Οι προσλήψεις 2000 νοσοκομειακών γιατρών ακόμα βρίσκουν κωλύματα να μην γίνουν και την ίδια καραμέλα την ακούμε από Κακλαμάνη, στον Αβραμόπουλο και από την Ξενογιαννακοπούλου στον τωρινό φωστήρα του Θα. Εν τω μεταξύ οι οξυμένες ανάγκες των μεγάλων νοσοκομείων παρόλη την αποτυχημένη συμβολή των διευθυντών μάνατζερ δείχνουν σε ένα αντικειμενικό παρατηρητή αυξημένη θνητότητα στα ΤΕΠ και πολύ αυξημένη νοσηρότητα στα νοσηλευτικά τμήματα.

Νόμους για τις προμήθειες και την εκλογίκευσή τους ακούω πολλούς από την εποχή των διαπιστώσεων περί τρωκτικών και αρπακτικών ,νομίζω Δεκέμβρη 2003 του Αλέκου Παπαδόπουλου. Οι τιμές φαρμάκου και παραϊατρικών εργαλείων ρυθμίζονται από το εκάστοτε ή Εμπορίου ή Ανάπτυξης και ξεκάθαρα για τον κάθε πολίτη φαίνεται ότι περιέχουν μίζες κομματικών ημετέρων και υποστήριξη χρονίως προμηθευτών με δόντι. Είναι σικέ και ότι τίμια συναλλαγή υφίστατο τείνει από ένα διεφθαρμένο σύστημα να περιθωριοποιηθεί. Θα μπορούσα να αναφέρομαι ώρες επί αυτού. Έτσι έφτασαν τα χρέη των νοσοκομείων να τους πνίγουν και τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων να κλέπτονται και να μη λοιδορούνται οι κλέπτες και οι απατεώνες υπουργοί που τους διόριζαν.!
Φυσικά οι έμπιστοι όλης αυτής της φαρσοκωμωδίας που αποκαλούν πολιτική υγείας μηχανεύονται απάτες ακόμα και πίσω από την πλάτη της τρόικας και φυσικά βάζουν τα παιδιά των ΜΑΤ άλλοι μπλε άλλοι πράσινοι στις στολές, και με απλήρωτες υπερωρίες από ότι μου είπαν, να τα βάζουν με τους πατεράδες τους γιατρούς στην Αριστοτέλους 17.
Θέλουν μουλωχτά και με την τεχνητή έλλειψη γιατρών που έχουν προκαλέσει τα τελευταία δύο χρόνια στο ΙΚΑ αλλά και σε άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς να προκαλέσουν έμφραγμα στα ραντεβού και τους ασφαλισμένους και μετά αυτοί οι ανεύθυνοι ως τώρα εγκληματίες ,γιατί κόσμο έχουν σκοτώσει ήδη πολύ από τη δυσπραγία του ΕΣΥ και του ΙΚΑ, να καταρρίψουν το υπάρχον μερικά νοικοκυρεμένο μοντέλο το ΙΚΑ να πληρώνει ,να κρατά χαμηλές τιμές και συγχρόνως να προσφέρει στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας με άλλο, έμπνευσης Θατσερικών συμβούλων.
Μόνο που ξέρουν είναι να κατηγορούν τους γιατρούς του ιδρύματος που κρατούν ηρωικές ποσότητες και ποιότητες εργασίας πανελλαδικά ότι παρασέρνουν τους ασθενείς τάχα μου στα ιδιωτικά τους ιατρεία όταν ξέρουν ότι το 30% εξ αυτών δεν έχουν ιατρείο ,ότι οι οικονομικές δυνατότητες των ασφαλισμένων από το 2008 πιά δεν επιτρέπουν τέτοιες πολυτέλειες και ποιοι ακριβώς συνεργάτες τους είναι αυτοί που διαχειρίζονται τα χοντρά ποσά, τον μπεζαχτά στο χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Δεν φτάνει που χρωστάνε σε ελευθεροεπαγγελματίες όπως του ΟΠΑΔ τεράστια ποσά από υποχρεώσεις από Σεπτέμβρη 2009 ή και παλιότερα, που έχει κλείσει ο υπουργός οικονομικών την οικονομική πληρωμή χιλιάδων χρονίως πασχόντων και δικαιωματικές παροχές κάνοντάς τους να πληρώνουν από την τσέπη τους, κρύβουν δηλ πραγματικό έλλειμμα από τους πιστωτές τους ,αυτοί οι αυτόκλητοι και αποτυχημένοι σωτήρες. Τώρα με το νέο κατάπτυστο νομοσχέδιο βάζουν σφουγγάρι στα παλιά και φτιάχνουν έναν ΕΟΠΥ που καταχράται περιουσία του ΙΚΑ, βάζει διπλάσιο αριθμό δικαιούχων στις ουρές του ΙΚΑ και ξεφτιλίζει τις παροχές στους εργαζόμενους γιατρούς σε πληρωμή με χαρτάκια και στη μισή τιμή από το ονειρικό των 20 ευρώ ανά επίσκεψη που ίσχυε επί 2ετία μόλις.
Έτσι κατάφερε ο αδιάλλακτος Λοβέρδος να ενώσει όλους τους κλάδους ιατρών σε κοινή πάλη ενάντια στο νομοσχέδιό του. Όλοι οι φορείς ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου εκτός ενός δοτού συλλόγου ολιγάριθμων διευθυντών ΕΣΥ, αν είναι 30 νομάτοι, που με την παρρησία που τους διακρίνει δίνουν εύσημα στον υπουργό έτσι νάχει και συνενόχους.
Κατ αρχάς να μην μιλάμε για κατάληψη του Υπουργείου, οι πολίτες υπεύθυνοι γιατροί συνοικούν στο χώρο του ισογείου στο δεύτερο σπίτι τους στο υπουργείο που έχουν διαβεί άλλος 20 και άλλος 30 χρόνια από τη ζωή τους. Πονάμε το χώρο που διαφέντεψε τις ζωές μας τόσα χρόνια και ας μην έτυχε προσωπικοτήτων και οραματιστών υπουργών από την εποχή του Δοξιάδη και του Γεννηματά. Μπορεί να ζητάμε την άδεια από τον ΜΑΤατζή για ένα κατούρημα στις τουαλέτες του ισογείου αλλά δεν θα μας φιμώσει κανένας παπαγάλος των ΜΜΕ ή κανένα τσιράκι προσωρινού υπουργού για τα εγκλήματα που συντελούνται στο χώρο της υγείας.

Όντως συγκινητική ήταν η συμπαράσταση μεμονωμένων πολιτών ή οργανωμένων συναγωνιστών από το χώρο των δημοσίων υπαλλήλων ,των ασφαλισμένων του ΙΚΑ και των αγωνιζόμενων μηχανοκίνητων της ΕΘΕΛ.
Εκεί συναντάται ο αγροτικός της Εύβοιας με τον γιατρό των διοδίων.
Ο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ από τη Σωτηρία με το γιατρό της Ευρωκλινικής.
Ο ελεγκτής συμβασιούχος του ΟΠΑΔ με τον ειδικευόμενο του Ασκληπιείου.
Ο πανεπιστημιακός από το Αττικό με τον ΕΣΥτη από το ΚΑΤ.
Και ο γιατρός του ΙΚΑ Κοκκινιάς με τον ΙΚΑτζή από τον Κεραμεικό, τον Άγιο Ιερόθεο και την Αγία Παρασκευή.
Θα γίνουν απεργίες θα γίνει συλλαλητήριο στο Σύνταγμα μπροστά στη Βουλή, παρακολουθήστε από τους φορείς σας το πρόγραμμα, ενημερώστε τους γύρω σας για τα τεκμαιρόμενα, πέφτει στα κανάλια πολύς οχετός και παραπληροφόρηση.
ΔΙΟΝΥΣΟΣ
ΠΗΓΗ: Βlogspot e-epiloges (με επίκαιρες φωτογραφίες)

Δεν υπάρχουν σχόλια: