Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ο .... στο ιατρείο, ο .... στο καφενείο και ο ... στο Δημαρχείο

Ν. ΓΚΟΝΤΑΣ: Φόβοι ότι το έλλειμμα στα Ταμεία φθάνει σε ιλιγγιώδη ποσά!

4 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ;

«Ν’ ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των εμπλεκομένων… Υπάρχει σύνδεση του ελλείμματος με το φονικό στα γραφεία του Σπηλαίου Περάματος…», τόνισε χθες ο πρ. Δήμαρχος Ιωαννίνων σε συνέντευξηΤύπου

Με… πηγάδι χωρίς πάτο θα μπορούσε κανείς να παρομοιάσει το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης χρημάτων απ’ τα ταμεία του Δήμου Ιωαννιτών.
Μία υπόθεση που εδώ και μερικούς μήνες έχει δημιουργήσει τεράστια ερωτηματικά στους Γιαννιώτες, όσον αφορά τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων τους απ’ τους δημοτικούς μας άρχοντες, ενώ από την άλλη προκαλεί σοβαρότατους κλυδωνισμούς στη Δημοτική Αρχή του Φίλιππα Φίλιου, η οποία καλείται να αντιμετωπίσει ένα απ’ τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της πόλης!
Η κακοδιαχείριση στα ταμεία του Δήμου τουλάχιστον τους τελευταίους 15 μήνες, στο μεγαλύτερο δηλαδή μέρος της θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής, είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Το ζήτημα λοιπόν που προκύπτει είναι πόσο τελικά είναι το ύψος του ποσού που έχει υπεξαιρεθεί, το οποίο μπορεί να φτάνει έως και τα 4 εκατομμύρια ευρώ (!) και με ποιον τρόπο θα επιστρέψουν ξανά τα χρήματα αυτά στο Δήμο και στους Γιαννιώτες.
Ωστόσο, για τον πρώην Δήμαρχο Νίκο Γκόντα και την Μείζονα Αντιπολίτευση του Δήμου υπάρχει εκτός των παραπάνω κι άλλο ένα πολύ σοβαρό θέμα. Το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή του Φίλιππα Φίλιου φέρεται ως… Πόντιος Πιλάτος, που αντί να μεριμνά ώστε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση, η οποία διασύρει τον Δήμο Ιωαννιτών πανελλαδικώς, τα βάζει με την Αντιπολίτευση που αποκάλυψε την υπόθεση κατηγορώντας την ότι… λαϊκίζει!

Πολύ μεγάλο το ποσό!

«Καταπέλτης» ήταν ο Νίκος Γκόντας στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες, παρουσία κορυφαίων στελεχών της παράταξής του, της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας».
Ο κ. Γκόντας, επικαλούμενος στοιχεία που έρχονται από ανεξάρτητες αρχές έρευνας, εξέφρασε τον φόβο ότι το ύψος της υπεξαίρεσης απ’ τα ταμεία του Δήμου είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι όλοι πιστεύουν και μπορεί να ανέρχεται ακόμη και στο ιλιγγιώδες ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ!

«Το πάρτι θα συνεχιζόταν…»

Αφού έκανε μία σύντομη αναδρομή στην υπόθεση του σκανδάλου που ξεκινά με την καταγγελία που έκανε η παράταξή του στις αρχές του περασμένου Μαρτίου, ο πρώην Δήμαρχος υπογράμμισε με έμφαση ότι «αν δεν αποκαλύπταμε το σκάνδαλο, πολύ φοβάμαι ότι το πλιάτσικο και το πάρτι με τα χρήματα των Γιαννιωτών θα συνεχίζονταν».
Ο Νίκος Γκόντας εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Φίλιππα Φίλιου για την τακτική που ακολουθούν μέχρι σήμερα όσον αφορά την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης χρημάτων απ’ τα ταμεία του Δήμου. «Μετά την δική μας καταγγελία η Δημοτική Αρχή σύρθηκε κυριολεκτικά να κάνει κι αυτή καταγγελία. Η παρούσα Δημ. Αρχή εμφανίστηκε ως… αρχάγγελος της κάθαρσης, της διαφάνειας και του νοικοκυρέματος. Αντί όμως νοικοκυρέματος είδαμε κακοδιαχείριση και αντί διαφάνειας κουκούλωμα. Αποτέλεσμα ήταν ο Πανελλήνιος διασυρμός του ιστορικού μας Δήμου», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στον Φίλιππα Φίλιο, ο Ν. Γκόντας τον παρομοίασε με… Πόντιο Πιλάτο, ο οποίος «είναι έτοιμος να μας πει ότι η Αντιπολίτευση πρέπει να ζητήσει και συγνώμη που έφερε στο φως την υπόθεση του σκανδάλου», όπως σημείωσε με έμφαση!

Πλιάτσικο και κουκούλωμα

Ο πρώην Δήμαρχος έκανε λόγο για «άνευ προηγουμένου πλιάτσικο και κουκούλωμα της υπόθεσης» και τόνισε πως επί 15 ολόκληρους μήνες συνεχιζόταν σε καθημερινή βάση η αφαίμαξη χρημάτων απ’ το ταμείο του Δήμου, εκφράζοντας την απορία, πώς είναι δυνατόν κανείς απ’ τους διοικούντες να μην έχει αντιληφθεί τίποτε, αφού κάθε μέρα φτάνει στα γραφεία του Δήμου χαρτί με τα έσοδα, τα έξοδα και τις υπόλοιπες οικονομικές συναλλαγές.

«Τρύπες» στην έρευνα

Σοβαρές υπόνοιες άφησε ο Νίκος Γκόντας και για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διερεύνηση του σκανδάλου, τονίζοντας με νόημα πως «πρέπει να σταματήσει άμεσα το παιχνίδι ελέγχοντες και ελεγχόμενοι να είναι οι ίδιοι»! Όπως ανέφερε, «ορίστηκαν δικηγόροι για την διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι αν θα κάνουν κατάσχεση σε βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων» και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να γίνει άνοιγμα λογαριασμών και συντηρητική κατάσχεση σε βάρος όλων των εμπλεκομένων».

Χθες στην Εισαγγελία

Από την πλευρά της η παράταξη Γκόντα εξακολουθεί να κινείται προς την κατεύθυνση της εξιχνίασης του σκανδάλου. Όπως έκανε γνωστό ο πρώην Δήμαρχος, χθες ο ίδιος μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο και πρώην Δήμαρχο Μπιζανίου Αχιλλέα Σίντο επισκέφθηκαν την Εισαγγελία Ιωαννίνων για να πληροφορηθούν για την πορεία της καταγγελίας τους όσον αφορά το έλλειμμα στα ταμεία του Δήμου.

«Κρεσέντο» διώξεων

Επανερχόμενος στην τακτική που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή, ο Ν. Γκόντας την κάλεσε, αντί να εγκαλεί την Αντιπολίτευση ότι λαϊκίζει, να ακολουθήσει τη νομιμότητα ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δήμου. Παράλληλα, την κατηγόρησε ότι «κατά την προσφιλή της τακτική εντόπισε τις ευθύνες μόνο σε υπηρεσιακούς παράγοντες» και έκανε λόγο για «κρεσέντο πολιτικών διώξεων με πειθαρχικά και μετακινήσεις υπαλλήλων».

Σύνδεση με το φονικό

Δεν ήταν τυχαία χθες η αναφορά του πρώην Δημάρχου Ιωαννίνων στο φονικό που έγινε το φθινόπωρο του 2012 στα γραφεία του Σπηλαίου Περάματος, το οποίο είχε συγκλονίσει τότε την τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με τον κ. Γκόντα υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στο τραγικό εκείνο περιστατικό και στο έλλειμμα που παρουσιάζουν τα ταμεία του Δήμου και σε αυτό το συμπέρασμα συγκλίνουν, όπως είπε, τα στοιχεία της έρευνας που διενεργείται! Υπενθυμίζεται ότι το ένα απ’ τα θύματα στο Πέραμα ήταν ταμίας του Δήμου.

Περί «Grand Serai»…

Επίθεση, τέλος, κατά της Δημοτικής Αρχής εξαπέλυσε χθες ο Νίκος Γκόντας και για το θέμα της μείωσης του ετησίου μισθώματος που καταβάλλει το «Grand Serai» στο Δήμο Ιωαννιτών. «Αν η Δημοτική Αρχή είχε αποδεχθεί εξαρχής το αίτημα του μισθωτή για μείωση του μισθώματος κατά 20%, όπως εισηγήθηκε η παράταξή μας, δεν θα φτάναμε στην σημερινή κάθετη μείωση του ενοικίου (από 893.000 σε 559.000 ευρώ, δηλαδή κατά 40%), στην οποία εξαναγκάζεται να προβεί ο Δήμος», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο πρώην Δήμαρχος σημείωσε ότι ο Δήμος θα χάσει σε βάθος χρόνου συνολικά 9 εκατομμύρια ευρώ και αναρωτήθηκε για το ποιος θα πληρώσει αυτή τη ζημιά.
 .........................
Βαρεθήκαμε πια Φίλιος εναντίον Γκόντα, Γκόντας εναντίον Φίλιου, λες και δεν πέρασαν και οι δυό χρόνια πολλά από το Δημαρχείο.
Μήπως για το έλλειμμα φταίει ο κόκκινος Δήμαρχος Πέτρος Αποστολίδης ή μήπως ο Γόρης ο Σακκάς;
Εκείνο το παλιό σύνθημα των δημοτικών εκλογών του 1964(;) 
Ο Μελανίδης στο ιατρείο 
ο Σακκάς στο καφενείο 
και ο Φρόντζος στο δημαρχείο σα να το ακούω 

Ο Φίλιος στο ιατρείο 
ο Γκόντας στο καφενείο 
και ο (...;;) στο Δημαρχείο 






Δεν υπάρχουν σχόλια: