Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010

Πατάτες ή ΟΧΙ ο θησαυρός;«Άνθρακες» ο χρυσός στα ιταλικά μνήματα
Οι θρύλοι και τα Γιάννενα είναι άρρηκτα δεμένοι.

Γι αυτό άλλωστε, πολύ συχνά ακούγονται και διαδίδονται ιστορίες για θησαυρούς και λίρες που βρίσκονται ή θα βρεθούν σε διάφορα σημεία της πόλης, χωρίς ωστόσο να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Τέτοια δείχνει να είναι και η ιστορία της ανασκαφής στην περιοχή των ιταλικών μνημάτων, στη λεωφόρο Γράμμου.

Εκεί υποτίθεται ότι εδώ και 1,5 μήνα περίπου, κατά τις εργασίες εκσκαφής σε οικόπεδο δίπλα στο δρόμο, ο ιδιοκτήτης που ετοιμάζεται να χτίσει οικοδομή εκεί βρέθηκε προ «χρυσής» εκπλήξεως. Βρήκε δηλαδή ράβδους χρυσού και ως εκ τούτου οι εργασίες σταμάτησαν. Όλα αυτά εδώ και πολύ καιρό, πάνω από τρεις βδομάδες.
Κανείς όμως δεν είδε από τους γείτονες με τα μάτια του τις ράβδους να βγαίνουν από το χώμα. Οι γείτονες περιγράφουν στον «Η.Α.» όλο το ιστορικό, ότι δηλαδή τα μηχανήματα «έπεσαν» πάνω στο θησαυρό, ότι σταμάτησαν οι εργασίες απότομα, ότι δηλώθηκαν οι ράβδοι στην αστυνομία, ακόμη και ότι τα ευρήματα κατατέθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδας και οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου πήραν εύρετρα, όπως προβλέπει ο νόμος.
Τίποτε από όλα αυτά όμως δεν επιβεβαιώνεται επίσημα ή ανεπίσημα από τις αρχές. Η Τράπεζα της Ελλάδας δεν έχει καμία τέτοια ενημέρωση ή καταγραφή, ούτε έχουν ακολουθηθεί οι συνήθεις διαδικασίες σε αυτές τις περιπτώσεις (σήμα της αστυνομίας προς την τράπεζα για αναζήτηση τιμαλφών κ.λπ). Επίσης, ο αστυνομικός διευθυντής Θεοχάρης Αγόρης δεν επιβεβαιώνει ότι η αστυνομία ενημερώθηκε ή κλήθηκε να επέμβει για εύρεση τιμαλφών στην περιοχή. Όπως σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις όμως, έτσι και τώρα οι φήμες τρέφουν το μύθο: Εδώ και αρκετό καιρό η πόλη συζητάει ότι βρέθηκε χρυσός στο οικόπεδο στα ιταλικά μνήματα και για αυτό σταμάτησαν οι εργασίες.
Από τον Ηπειρωτικό Αγώνα

Φως στο μυστήριο του Εβραιϊκου χρυσού στα ΝΕΑ Τετ 20 ΙΑΝ 2010

Ντελίριο με το «χρυσό» οικόπεδο στην περιοχή των ιταλικών μνημάτων στα Ιωάννινα έχουν πάθει οι κάτοικοι της Ηπείρου, που ολημερίς και ολονυχτίς συζητούν για την ανακάλυψη του μεγάλου θησαυρού! Πολλές φορές ακούγονται και διαδίδονται ιστορίες για θησαυρούς και λίρες που βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν σε διάφορα σημεία της πόλης, χωρίς ωστόσο να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Τέτοια δείχνει να είναι και η ιστορία της ανασκαφής στην περιοχή των ιταλικών μνημάτων, στη λεωφόρο Γράμμου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν κάνει το γύρο του νομού, πριν από περίπου ενάμιση μήνα κατά τις εργασίες εκσκαφής σε οικόπεδο δίπλα στο δρόμο ο ιδιοκτήτης του βρέθηκε προ «χρυσής» έκπληξης:Βρήκε θαμμένους δεκάδες ράβδους χρυσού και ως εκ τούτου οι εργασίες σταμάτησαν.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων στα τοπικά ΜΜΕ, τα μηχανήματα έπεσαν πάνω στο θησαυρό, οι εργασίες σταμάτησαν, ο χρυσός δηλώθηκε στην αστυνομία, τα ευρήματα κατατέθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδος και οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου πήραν εύρετρα, όπως προβλέπει ο νόμος. Κανείς όμως από αυτούς δεν είδε με τα μάτια του τις ράβδους να βγαίνουν από το χώμα και τίποτα από όλα αυτά δεν επιβεβαιώνεται επίσημα ή ανεπίσημα από τις αρχές.

Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει καμία ενημέρωση ή καταγραφή, ούτε υπάρχει σήμα της αστυνομίας προς την τράπεζα για αναζήτηση τιμαλφών.

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός διευθυντής Ιωαννίνων Θεοχάρης Αγόρης δεν επιβεβαιώνει ότι η αστυνομία ενημερώθηκε ή κλήθηκε να επέμβει για εύρεση τιμαλφών στην περιοχή.

Οπως σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις όμως, έτσι και τώρα οι φήμες τρέφουν το μύθο και τα όνειρα.
Από το Blog ΝΕΑ από την ΗΠΕΙΡΟ.

1 σχόλιο:

Tom είπε...

http://informaniaticos.blogspot.com