Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Υποτροφίες εσωτερικού για μαθητές - φοιτητές από το κληροδότημα των αδερφών ΖΩΣΙΜΑ


ΘΕΜΑ: Προκήρυξη διαγωνισμού ανάδειξης υποτρόφων εσωτερικού
σε βάρος των εσόδων του κληροδοτήματος «ΑΦΩΝ ΖΩΣΙΜΑ»
Σχολ. και Ακαδ.έτους 2008-2009.
Προκηρύσσουμε διαγωνισμό σε βάρος των εσόδων του κληροδοτήματος «ΑΦΩΝ ΖΩΣΙΜΑ» για την χορήγηση εικοσιτεσσάρων (24) υποτροφιών εσωτερικού για το σχολικό και ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 με την ακόλουθη κατανομή:

1.Τέσσερεις (4) υποτροφίες σε μαθητές ή μαθήτριες των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.), των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) και των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπ/ρίων (ΤΕΕ) Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων και Κόνιτσας, οι οποίοι έχουν βαθμό απολυτηρίου Γ΄ τάξης Γυμνασίου ή αποδεικτικού σπουδών της προηγούμενης τάξης «άριστα» ή «πολύ καλά».

2.Τέσσερεις (4) υποτροφίες σε φοιτητές ή φοιτήτριες Ανωτάτης Εκπ/σης Τεχνολογικού Τομέα, οι οποίοι κατάγονται από την ΄Ηπειρο και έχουν βαθμό απολυτηρίου από τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης «άριστα» ή «πολύ καλά».

3.Δεκαέξι (16) υποτροφίες σε φοιτητές ή φοιτήτριες Ανωτάτης Εκπ/σης Πανεπιστημιακού Τομέα, οι οποίοι κατάγονται από την Ηπειρο και έχουν βαθμό απολυτηρίου από τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης «άριστα» ή «πολύ καλά».

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας της 2ης και 3ης κατηγορίας των διαγωνιζομένων, θα προηγηθούν στον πίνακα επιτυχόντων οι έχοντες βαθμό απολυτηρίου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης «άριστα» και θα ακολουθήσουν οι έχοντες βαθμό «πολύ καλά». Σε περιπτώσεις δε που υπάρχουν περισσότεροι υποψήφιοι με βαθμό «άριστα» ή «πολύ καλά», θα διενεργείται δημόσια κλήρωση.

Ο διαγωνισμός θα γίνει στην Αθήνα στις 16 Μαρτίου 2010, ημέρα Τρίτη και ώρα 08.00 στο κτίριο του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

Περισσότερα ΕΔΩ

στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Με την απορία ειδικά για τους φοιτητές, αφού υπάρχει η βαθμολογία των εισαγωγικών εξετάσεων, που θεωρείται γενικά αξιόπιστη, γιατί στήνονται νέες εξετάσεις μετά δύο χρόνια από την είσοδο στα Πανεπιστήμια, σε μαθήματα της Γ Λυκείου, που πιθανόν έχουν ξεχαστεί;

Η εξεταστική επιτροπή του διαγωνισμού ποιά είναι; ποιοί θεματοδοτούν; ποιοί βαθμολογούν; τι θέματα βάζουν; δημοσιεύονται;
....Σαν πολλά ρωτώ ε....

3 σχόλια:

Μαριανα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Αρκουδπουρνάρ είπε...

c: Μαριανα- Γιατί δεν καταφεύγεις στο Συνήγορο του Πολίτη για την υπερβολική αδράνεια στην καταβολή του ποσού;
όσο για την υποτροφία Ζωσιμά, μια όχι τόσο γνωστή υποτροφία, εντύπωση προκαλεί η αναδρομική ισχύ της, φέτος για τους εισαχθέντες τον Σεπτεμβριο του 2008. Οι εξετάσεις σε δυο μαθήματα της Γ Λυκείου, εν μέσω εξεταστικής του 2ου έτους. Για τα περυσινά θέματα στη Φυσική του Διαγωνισμού της υποτροφίας Ζωσιμά, ένα μάλλον εξεζητημένο θέμα για τους ...Σαββαλο-διαβασμένους, τη στιγμή που έχουν εξετασθεί πανελλήνια στο παραπάνω μάθημα πριν δύο χρόνια με γενικώς αποδεκτή αξιοπιστία.
Τι φταίνε οι Ζωσιμάδες για την παραερμηνεία της διαθήκης τους;

Μαριανα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.